Корфу стана поредният гръцки остров, издал заповед за евакуация, докато

...
Корфу стана поредният гръцки остров, издал заповед за евакуация, докато
Коментари Харесай

Гърция евакуира остров Корфу заради пожарите

Корфу стана следващият гръцки остров, издал заповед за евакуация, до момента в който Гърция се бори с горските пожари.

Снимки, качени в обществените мрежи, демонстрират пламъци, обхванали Корфу. Пожар избухна в северната част на известния най-много измежду английските туристи остров, съобщаба Би Би Си.

Това се случва, откакто над 19 000 души бяха евакуирани от остров Родос, който е обиден от пожари.

Мнозина туристи бяха принудени да изоставен хотелите си, защото пламъците не престават да се популяризират.

Гърция се бори с изпепеляваща горещина, като температурите надвишават 40°C в цялата страна, а пожарите пламват от близо седмица в някои региони.

Националният празник, който беше плануван за 24 юли, беше анулиран " предвид на изключителните условия, преобладаващи в страната заради пожарите ", заяви гръцкото президентство.

Късно през вчерашния ден вечерта гръцката работа за незабавни връзки разгласява заповеди за евакуация за редица региони на Корфу.

На хората в регионите Санта, Мегула, Порта, Палия, Перития и Синиес на острова е казано да се изтеглят.

" Лодки в региона бяха изпратени, с цел да изтеглят жителите по море ", сподели държавен чиновник.

Корфу - ситуиран в Йонийско море край северозападната част на Гърция - е дестинация, известна измежду туристите, със стотици хиляди британци, посещавани всяка година.

Заместник-кметът на Родос Атанасиос Виринис сподели, че някои хора са спали в картонени кутии през нощта и предизвести, че няма задоволително неща от първа нужда.

Гръцката противопожарна работа предизвести, че обстановката може да се утежни, защото селата се нуждаят от евакуация и че борбата за ограничение на пламъците може да отнеме няколко дни. 260 пожарникари, подкрепени от 18 самолета, се бориха с огъня през вчерашния ден.

Шестима души бяха откарани за малко в болница с дихателни проблеми и по-късно бяха освободени.

Службите за незабавна помощ също се борят за преодоляването на пожарите на остров Евия, източно от Атина и Агио, югозападно от Атина. Домовете към този момент са изгубени от горските пожари на Родос и други региони.

Изменението на климата усилва риска от горещо и изсъхнало време, което е евентуално да разпали горски пожари. Светът към този момент се е затоплил с към 1,1°C от началото на индустриалната епоха и температурите ще продължат да се покачват, в случай че държавните управления по света не реализиран внезапно понижаване на въглеродните излъчвания.

Испания и Италия са измежду средиземноморските страни, които също претърпяха интензивни горещини тази седмица, до момента в който в елементи от Съединени американски щати също се следи възстановяване на върхове за високи температури. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР