The Economist реши да анализира ще бъде ли легитимен на

...
The Economist реши да анализира ще бъде ли легитимен на
Коментари Харесай

The Economist анализира ще бъде ли Зеленски легитимен президент и след 20 май 2024

The Economist реши да проучва ще бъде ли законен на поста актуалният президент на Украйна В. Зеленски след края на петгодишния си мандат на 20 май 2024 година, съобщи cyprus-daily.news.

В материал от 16 май създателите показват, че основната наредба в настоящото установяване на легитимността на президента на Украйна е член 108 от Конституцията, съгласно който " президентът (…) упражнява пълномощията до встъпването в служба на новоизбрания президент ".

Те означават, че Зеленски ще остане на власт, до момента в който е в действие военното състояние и че през днешния ден в Украйна няма нито политическа, нито правна рецесия.

The Economist отбелязва също, че Конституцията на Украйна е направена предвид на възможна съветска инвазия, а депутатите, които са били част от конституционната комисия, са дисиденти, закалени от руския ГУЛАГ. Те разбирали прелестно, че Русия ще нападне Украйна. И това време пристигна.
Както отбелязва изданието, през днешния ден в украинското общество има консенсус по отношение на законността на президентството на Зеленски. Украинският народ схваща, че изборите за президент на Украйна би трябвало да се проведат едвам след края на съветската експанзия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР