Пол Маккартни е първият британски музикант, станал милиардер с доходи

...
Пол Маккартни е първият британски музикант, станал милиардер с доходи
Коментари Харесай

Пол Маккартни е първият британски музикант милиардер

Пол Маккартни е първият английски музикант, станал милиардер с приходи от $1,27 милиарда, заяви „ Сънди таймс “. По принцип той бе един от най-богатите музиканти в Обединеното кралство през последните 60 години с помощта на хонорарите си от „ Бийтълс “, само че в този момент към този момент е и милиардер.

Списъкът на богаташите на „ Сънди таймс “, оповестен всяка година, демонстрира, че голямото му благосъстояние на сър Пол се е нараснало с £50 милиона ($63,5 милиона) през миналата година – с помощта на кавъра на Бионсе на песента му Blackbird от 1968 година, която постоянно е била с висока „ принадена стойност “ в каталога на „ Бийтълс “, а също с помощта на лично турне на към този момент 82-годишния артист и композитор.

Четиримата страхотни „ Бийтълс “ направиха положение със своите рекордни продажби на записи през 60-те години на предишния век, само че партньорството на Маккартни и Джон Ленън беше това, което завоюва в действителност огромни пари от хонорарите. Маккартни добави към сметката и приходите от последвалата група „ Уингс “, като написа тематиката за Джеймс Бонд Live and Let Die, както и от соловата си кариера.

Би Би си оповестява, че други известни фигури в тазгодишния лист на богатите включват сър Елтън Джон, музикалният импресарио Андрю Лойд-Уебър, а също Дейвид и Виктория Бекъм. За първи път звездата от Drive to Survive и някогашен международен първенец във Формула 1 Луис Хамилтън е допълнение към листата.

Най-богатото семейство в Обединеното кралство е това на етическия индиец Гопи Хиндуджа със положение от £37,3 милиарда ($47,4 милиарда) - най-голямото в листата на The Sunday Times. Семейството има бизнес ползите в 48 страни и съвсем дузина бранша, в това число в автомобилостроенето, петрола, химията, банкирането, финансите и киберсигурността. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР