Корабът Оушън вайкинг, нает от хуманитарната неправителствена организация SOS Средизмно

...
Корабът Оушън вайкинг, нает от хуманитарната неправителствена организация SOS Средизмно
Коментари Харесай

Корабът "Оушън вайкинг" спаси 92 мигранти в Средиземно море

Корабът " Оушън вайкинг ", нает от филантропичната неправителствена организация " SOS Средизмно море ", избави през днешния ден следобяд 92 мигранти, намиращи се в " претрупана и пробита " надуваема лодка край крайбрежията на Либия, заяви организацията, представена от Франс прес.

Сред евакуираните има " девет дами и към 40 непридружени малолетни лица ", добави организацията в Туитър, като разгласява фотоси от избавителната акция. Повечето оживели са " изтощени, някои от тях с бензинови изгаряния и пострадвания ", само че са получили помощ от " SOS Средиземно море " и екип на Червения кръст.

Някои от тях са били толкоз слаби, че се е наложило да бъдат пренесени на носилка и затоплени с одеяла.
Вечерта неправителствената организация заяви, че италианските управляващи са определили пристанището на Салерно " като безвредно място за слизане ". То се намира на 450 морски благи (около 833 км) от мястото, където сега се намира корабът.

" С утежняването на прогнозата за времето се притесняваме, че продължителното корабоплаване ще се отрази на нежното положение на оживелите ", се споделя в изказването на неправителствената организация.

В началото на януари няколко интернационалните неправителствени организации, участващи в избавителни интервенции за мигранти в Средиземно море, осъдиха желанието на италианското крайнодясно държавно управление " да попречва оказването на помощ на хора в неволя ". Те акцентираха комбинирания резултат от постановлението, задължаващо корабите да отиват " неотложно " в италианско пристанище след всяко избавяне, и нормалното в този момент назначение на доста отдалечени пристанища, което понижава потенциала за оказване на помощ.

Според Международната организация по миграция (МОМ) централното Средиземноморие е най-опасният миграционен маршрут в света. Агенцията на Организация на обединените нации пресмята, че през 2022 година там са изчезнали 1417 мигранти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР