Концернът BMW официално потвърди, че започвайки от 2030 година марката

...
Концернът BMW официално потвърди, че започвайки от 2030 година марката
Коментари Харесай

MINI посочи срок за отказа си от двигателите с вътрешно горене

Концернът BMW публично удостовери, че започвайки от 2030 година марката MINI изцяло ще се пренасочи към производството на електрически автомобили. Все отново, английският бранд ще резервира своето наличие на тези пазари в света, на които моторите с вътрешно горене към момента не са неразрешени и по това време.
Производителят добавя, че през 2023 година в Лайпциг (Германия) ще започва производството на новия кросоувър MINI Countryman, който ще получи както напълно електрическа версия, по този начин и вид с мотор с вътрешно горене. По същото време в Китай ще започва производството на нов кросоувър MINI на ток, който се създава взаимно с Great Wall.
 Във Франкфурт демонстрираха най-екстремното и най-екологичното MINI Във Франкфурт демонстрираха най-екстремното и най-екологичното MINI
Компанията MINI провокира същинска онлайн-сензация, откакто единствено преди дни анонсира изработката на доста нападателен и рисков концепт...
През 2025 година ще се появи и новото потомство на хечбека MINI, което ще има както електрическа, по този начин и бензинова версия. Това обаче ще е последният модел на именитата марка с мотор с вътрешно горене. Две години по-късно MINI би трябвало да премине границата, като стартира да продава повече електрически автомобили в сравнение с коли с бензинови мотори. А през 2030 година последните ще бъдат дефинитивно спрени от произвеждане.
Съдейки по протичащото се, по пътя на MINI ще тръгне и другата принадлежаща на BMW английска марка - Rolls-Royce. Както е добре известно, от 2030 година във Англия ще бъде неразрешена продажбата на нови коли с бензинови и дизелови мотори. Хибридите ще ги последват през 2035 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР