Контролният мач на Пирин (Благоевград) срещу ФК Скопие, който трябваше

...
Контролният мач на Пирин (Благоевград) срещу ФК Скопие, който трябваше
Коментари Харесай

"Пирин" отмени мач с ФК "Скопие" след протест на феновете

Контролният мач на " Пирин " (Благоевград) против ФК " Скопие ", който трябваше да се играе на следващия ден (25 януари), е анулирана, заяви благоевградския клуб. Спарингът трябваше да е от 13:45 ч. на стадион " Христо Ботев ", само че съперникът е изменен и към този момент е дупнишкят " Марек ".



По-рано през днешния ден последователите на " Пирин " излязоха с остра позиция за плануваната контрола със северномакедонския тим. Те поискапа тя да бъде анулирана, поради последните събития в РСМакедония.

" За нас е неприемливо да играем другарски мач с ФК " Скопие " с оглед последните събития в РСМ. Ширещата се ненавист към България, българщината и хората с българско съзнание там би трябвало да има своите последствия. Нашите братя на Запад от нас би трябвало да схванат, че България и българите не са техен зложелател. Подмолното и лицемерно поведение на жители и институции в РСМ обаче би трябвало да бъде глобено. За това ние, почитателите на  " Пирин " заставаме зад българите в РСМ в символ да взаимност и оглед на репресията, на която са подложени настояваме за отменяне на контролния мач. Вето, наказания и цялостен игнор, до момента в който не се научат да ни почитат ", написаха почитателите на тима от Благоевград.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР