Контролът за цигари на летище София стана още по-засилен, след

...
Контролът за цигари на летище София стана още по-засилен, след
Коментари Харесай

Само в Lupa.bg: Акция цигари на летището

Контролът за цигари на летище " София " стана още по-засилен, откакто всеобщо пасажерите стартирана да злоупотребяват с това. Много пасажери не се свенят да натъпчат багажа си с десетки стекове, които най-често отпътуват до Англия, където се продават скъпо и то в паунди, научи Lupa.bg. Каквато е цената на кутия в български левове, такава е на Острова в английската валута.

За границите на Европейския съюз позволените количества цигари са до 4 стека на човек, а за Англия - два. Мнозина се блазнят от обстоятелството, че там са в пъти по-скъпи и преди този момент са намерили пазар, по тази причина и изнасят по повече.

Това отваря много работа на рентгеновите оператори, през които минават ръчните багажи, а по-късно и на чиновниците на митницата, които ревизират пасажерите и надлежно конфискуват стоката, която е допълнително.

Разбира се, сформират се и актове на нарушителите, които не се впечатляват доста от суми от 500 до 2000 лв., защото преди този момент са правили " врътката " най-малко няколко десетки пъти и са много напред с финансите.

Обикновено търгашите работят в група по няколко индивида, та в случай че бъдат хванати тук или на летищата в Лутън или Станстед, където най-често става далаверата, да избият загубите, които се покриват от останалите участници.

Преди месец чиновник на летище " София " е бил уволнен, откакто е бил наклеветен за участник в контрабанда, при която на негова промяна са прекосявали сакове с цигари и той си е затварял очите.

Има и доста хора, които пълнят цели куфари с цигари и ги записват като багаж, който не е ръчен, а подобен, отиващ в багажниците на самолета. След това ги чака техен човек на британско летище и там става непосредствено размяната - цялостен куфар против английски паунди. И предприемачът хваща противоположния полет за България, с цел да извърши този курс още веднъж.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР