Контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, ще

...
Контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, ще
Коментари Харесай

Контактната група на Плевнелиев и Паси отлага разговорите

Контактната група, водена от Росен Плевнелиев и Соломон Паси, ще стартира договаряния с парламентарните групи след сполучливо избиране на ръководител на 48-ото Народно заседание, като първата среща е с ГЕРБ-СДС, оповестиха от пресофиса на президента (2012-2017) Росен Плевнелиев.

Изборът на ръководител на Народното събрание е главен приоритет за депутатите, показват от контактната група. Те осведомят и за графика за срещи с парламентарните групи, като показват, че той е динамичен.
Първата планувана среща е за през днешния ден, към 15:00 ч. с обединението ГЕРБ – Съюз на демократичните сили. В петък е планувана среща с „ Български напредък “ в 11:00 ч., а срещата с Движение за права и свободи е планувана за 14:00 ч., още веднъж в петък. Писмени отводи за срещи са получени публично от Българска социалистическа партия, „ Да България “ и „ Продължаваме Промяната “.

Сформирането на контактната група беше оповестено от водача на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първата му конференция след парламентарните избори, напомнят от Нова телевизия. Борисов разгласи, че в преговорните екипи ще бъдат поканени хора с евроатлантическа известност, които да договарят за сформиране на държавно управление. Модератори на договарянията ще са Росен Плевнелиев и Соломон Паси – министър на външните работи в интервала 2001 – 2005 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР