Консумацията на вредни храни може да нанесе щети върху целия

...
Консумацията на вредни храни може да нанесе щети върху целия
Коментари Харесай

Яжте ТЕЗИ храни, ако искате жлъчката ви да е здрава

Консумацията на нездравословни храни може да нанесе вреди върху целия организъм, включително и на жлъчката. Нейната роля в тялото е да обработва количеството храна, която одобряваме. Жлъчният мехур е ситуиран под черния дроб и в случай че с него има някакъв проблем, това води до неспокойствие. В него се събира злобен сок, който се отделя при банкет на храна и улеснява храносмилането.

Ако хапвате повече нездравословна храна – мазна, люта, пържена, това ще докара до натоварване на жлъчката, а оттова може да се развие холецистит, който е най-често срещаното заболяване при този орган. Може да бъде продължителен, изострен, с или без камъни в жлъчката. Друго заболяване, което може да възникне, е дискинезията, при която има нарушаване в образуването на злобен сок. Характеризира се с болежка, горчив усет, неприятен вкус, повръщане. Това заболяване може да докара и до формиране на камъни в жлъчката. Ако са по-малки, могат и да бъдат изхвърлени, в случай че са по-големи, водят до изострен холицистит.
Полезните храни, които могат да ни вредят – яйцата
Всички знаем, че потреблението на яйца може да донесе много изгоди освен за здравето ни, само че и за нашата активност. Те са един от най-...

Тези болести са доста неприятни и въпреки да са лечими, за какво би трябвало да минавате през тях. За да поддържате жлъчката си здрава, а и целия организъм, е значимо да се храните уравновесено. Разбира се, има храни, които въздействат позитивно на този орган. Ето какво би трябвало да хапвате, в случай че желаете жлъчката ви да бъде здрава.

Зеленчуци като тиква, моркови и чушки съдържат каротен, който се трансформира във витамин А. Той предизвиква активността на жлъчния мехур. Зелето пък има способността да пречиства организма от токсични субстанции. Има основна роля в формиране на злобен сок и в отбраната на жлъчния мехур. Цвеклото също има свойството да детоксикира организма, улеснява работата на жлъчката и се грижи тя да бъде здрава.

От плодовете удобни за здравето на жлъчката са ябълките, които съдържат желязо и пектин и с това усилват качеството на отделящия се злобен сок. Горските плодове като боровинки, ягоди, малини и къпини също са доста потребни. Те защищават от формиране на камъни в жлъчката и се грижат за нейното здраве. Шипките съдържат витамин С, който има основа роля за отбраната на жлъчния мехур. Сушените фурми, кайсии и стафиди пък могат да оказват помощ поради своето наличие на калий, който е удобен за жлъчния мехур.

Започнете деня с купичка овесени ядки, които ви дават нужното количество фибри и сила за деня. Те улесняват храносмилането и са потребни за стомашно-чревната флора.

От рибните деликатеси може да заложите на риба тресчица и херинга. Те съдържа скъпи омега киселини, които влизат в състава на жлъчния сок.
Това са най-полезните храни за черния дроб
Когато черният ни дроб не действа обикновено, страдат доста други органи и системи в нашето тяло. Освен това изпитваме непрекъсната умор...

Ако обичате азиатска кухня, прибавете в менюто си водорасли, които съдържат органически йод, който защищават от болестни жлъчния мехур.

Офиката е друго растение, потребно за вашата жлъчка. В състава ѝ има детайли, които усъвършенстват качеството на жлъчния сок.

Цикорията предизвиква обменните процеси в жлъчката и се грижи за положителното кръвообращение.

Заменете белия с кафяв ориз. Той е по-полезен, съдържащ фибри, които улесняват процеса на храносмилане. Страдащите от проблеми с жлъчката постоянно имат запек, заради което би трябвало да хапват храна, богата на фибри, какъвто е кафявият ориз.

За да се предпазите от проблеми с жлъчката следете какво ядете, елиминирайте непотребния стрес от живота си, не преяждайте, не натоварвайте черния дроб и се хранете пълноценно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР