Консултациите при президента са провал, заяви съпредседателят на Демократична България

...
Консултациите при президента са провал, заяви съпредседателят на Демократична България
Коментари Харесай

Консултациите при президента са провал: Христо Иванов

Консултациите при президента са неуспех, съобщи съпредседателят на " Демократична България " (ДБ) Христо Иванов. Според него президентът е избързал с диалозите с политическите партии, които завършиха по-рано през днешния ден.

Христо Иванов счита, че не е имало никаква конституционна нужда да се бърза с консултациите и че мандатоносителят " Продължаваме промяната " (ПП) е имал потребност от повече време за диалози.

В извънредно комплицираната обстановка, в която страната се намира, консултациите са били сериозен късмет да се възвърне разговорът сред политическите партии.

" Мисля, че виждаме един неуспех на консултациите, което е безконтролно. Тези съвещания трябваше да се случат и задоволително време да бъде обещано на партиите, да бъдат координирани с това по кое време те имат подготвеност. Конституционната цел на тези съвещания е да се откри излаз. Търсенето на този излаз не може да върви по график - айде, всички на плаца в първия вероятен миг. Строева подготовка - раз,  два, три и готово. И от тази позиция, считам, че това беше провалена конституционна опция. "

Иванов е песимистичен, че в границите на този парламент, може да бъде излъчен втори кабинет.

" Всеки се държи като хан Аспарух. Все едно, че страната стартира от него. Той ще дефинира всичко. Той ще каже... От това няма да излезе ръководство. Не го виждам. И не го виждам и в идващия парламент след една още по-разделителна акция, в която се замеряме със своите непримиримости. Та по тази причина се чудя за по-следващия парламент, какъв е шансът ".

Лидерът на Демократична България сподели, че е отворен за диалози за общо явяване на изборите с Политическа партия.

" Тангото изисква двама. Това, което аз разбирам, е, че нашите гласоподаватели го чакат, първо. Второ, че ние още на предишните избори направихме такова предложение. Т.е. от наша страна вратата за подобен диалог е отворена. Как тъкмо ще се разбираме, следва да забележим оттук насетне. "

Снимка: БГНЕС
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР