Хатан Алсаиф е свикнала със спарингите с мъже. Рядко се

...
Хатан Алсаиф е свикнала със спарингите с мъже. Рядко се
Коментари Харесай

Когато се бия, усещам душата си жива: Хатан Алсаиф, новаторската ММА звезда на Саудитска Арабия

Хатан Алсаиф е привикнала със спарингите с мъже. Рядко се тормози да се изправи против по-тежки, по-силни съперници, тя знае какво е да всмуква удар след удар, до момента в който сълзите не стартират да блестят в очите й, лицето й е алено и горещо от рев.

Като една от дребното дами във фитнеса си в Рияд, Саудитска Арабия – и единствената жена, която се надява да се бие на елитно равнище – Алсаиф няма различен избор, с изключение на да тренира със и против своите сътрудници мъже, когато за първи път се заема с бойни изкуства. Тя приписва от време на време бруталното си въвеждане в спорта като една от аргументите за триумфа си.

" Бях единственото момиче, което го правеше денонощно, денонощно, денонощно ", споделя Алсаиф пред CNN Sport. " Винаги върша спаринги с момчета, упражнявам с момчета, постоянно съм с момчетата във фитнеса.

" Това не е елементарно нещо, тъй че когато става въпрос за клетката, когато получа удар от момиче, се усещам като: " Уау, това ли е всичко, което имаш? "

22-годишната жена към този момент влезе в историята в ММА, още преди дуела си в атомна категория (Разделението за атомно тегло в смесените бойни изкуства нормално се отнася за състезатели с тегло под 48 kg) против египетката Нада Фахийм в петък, който завоюва с нокаут във втория рунд.

През януари Алсаиф подписа контракт с Професионалната лига на бойците (PFL), което я прави първата жена от Саудитска Арабия, която се причислява към световна ММА Promotion.

Това беше незабравим миг в страна, известна със своите обществено консервативни настройки, където опциите за спорт исторически са били лимитирани за дамите. Женският футболен тим на Саудитска Арабия изигра първия си мач едвам преди две години, до момента в който локалната футболна лига не беше основана до 2020 година

Алсаиф е изцяло наясно със статута си на пионер за дамите ММА бойци в Саудитска Арабия и приема съществено такава отговорност.

" Това е огромно, с цел да бъда почтен, тъй като ще нося това нещо през целия си живот ", сподели тя, говорейки пред CNN преди дебютния си дуел в ММА в петък. " Малко е тежко да го нося, само че съм разчувствуван и горделив, че съм индивидът, който ще го направи. "

Алсаиф претърпява мъчно образование, осиротяла е на 10-годишна възраст, откакто и двамата ѝ родители умират за къс интервал от време. Тя споделя, че се е борила с депресията през тийнейджърските си години, преди да откри разтуха в бойните изкуства, помагайки й да открие възприятие за цел и мир.

" Нямах обикновено детство или елементарно детство поради загубата на родителите ми ", споделя Алсаиф. " Но след Бог, бойните изкуства ми помогнаха доста – толкоз, толкоз, толкоз доста. Това промени живота ми на 100% към по-добро.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР