Консултативна комисия от експерти по пандемията в Нидерландия препоръча налагането

...
Консултативна комисия от експерти по пандемията в Нидерландия препоръча налагането
Коментари Харесай

Напрежение! Европа затваря

Консултативна комисия от специалисти по пандемията в Нидерландия предложи налагането на непълен локдаун в страната - първия в Западна Европа от лятото.

Тя натиска държавното управление да предприеме фрапантни и непопулярни дейности против засилилото се разпространяване на КОВИД-19, съобщи Ройтерс.

За миналите 24 часа управляващите са отчели 16 364 инфектирани - с близо 3700 повече от предходното денонощие, заяви ТАСС.

Кабинетът на Марк Рюте, който сега ръководи като длъжностен министър председател, се чака да вземе решение за новите ограничения на следващия ден,

Много от развитите страни оповестиха, че поради имунизацията локдауни повече не са нужни, макар че случаите на заразяване внезапно се усилиха до рекордни нива.

За предишния месец междинната възраст на неимунизираните пациенти с коронавирус в нидерландските лечебни заведения е била 59 години, при 77 години на имунизираните, демонстрират данни на локалния Институт по публично здраве.

Правителството на Австрия усили през днешния ден заканите за налагане на карантинни ограничения за хората, които не са имунизирани против КОВИД-19, в миг на забележителен растеж на новите случаи в страната, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

" Вече е ясно, че тази зима и Коледа ще има стеснение за неимунизираните ", сподели канцлерът Александър Шаленберг. По думите му може би е въпрос на дни да се въведе строг полицейски час за неимунизираните.

Австрия предприе редица ограничения през последните седмици, с цел да ограничи разпространяването на ковид и да насърчи повече хора да се имунизират.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР