Конкурси за изработване на художествени проекти за четири възпоменателни монети

...
Конкурси за изработване на художествени проекти за четири възпоменателни монети
Коментари Харесай

Пускат възпоменателна монета на Стоянка Мутафова

Конкурси за разработване на художествени планове за четири възпоменателни монети разгласи Българска народна банка на уеб страницата си. Те се отнасят за монети, които следва за бъдат пуснати на пазара през идната година.

Първата възпоменателна монета е медна, от серията „ Български творци” и е на тематика „ 100 години от рождението на Стоянка Мутафова”. Обявени са състезания и за две сребърни монети. Първата ще бъде отсечена по случай „ 150 години от рождението на Гоце Делчев”, а втората - от серията „ Природно многообразие в Република България” на тематика „ Голям гмурец”. Догодина ще бъде пусната и сребърна възпоменателна монета с нанесено отчасти позлатяване на тематика „ Цар Калоян” от серията „ Средновековни български владетели”.

За медната и за двете сребърни монети създателят на класирания преди всичко план ще получи 4500 лева, за този на второ място са планувани 2250 лева, а за трето - 1600 лева Авторите на най-хубавите планове за монета за Цар Калоян ще получат по-големи суми. Победителят в състезанието ще получи 7200 лева, класираният на второ място - 3600 лева, а за трето място ще дадат 2500 лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР