Общинският съвет на Пловдив промени част от разписанията на автобусни

...
Общинският съвет на Пловдив промени част от разписанията на автобусни
Коментари Харесай

Режат ранни и късни автобуси по някои линии

Общинският съвет на Пловдив промени част от разписанията на автобусни линии в града след диспути на сесия през днешния ден.

Премахват първите и последни курсове на някои линиитях поради дефицита на водачи и отпадналата нужда от прекомерно ранни и късни рейсове. В някои от случаите пък се прибавят курсове.

Предложението беше признато с 24 гласа „ за “ и 14 „ въздържали се “.

Според Слави Георгиев превозът е толкоз несъответстващ, че механично разбъркване на рейсове и линии няма да докара до решение на казуса. Той уточни, че с цел да се оправи публичния превоз, би трябвало да се минимизират всички разноски и да се поеме финансов ангажимент, с цел да се усъвършенства:

Ако желаеме превозът на Пловдив да се трансформира в общински, са нужни стотици милиони левове, а сега финансирането е ориентирано към спорта. Затова можем единствено да изчакаме да завърши този ангажимент със стадионите, а до тогава единственото, което можем да създадем, е да го поддържаме, разяснява Георгиев, който е консултант от ГЕРБ.

Зам.-кметът по превоз Савина Петкова се извини, че основаването на общински транспортьор не е работа за един мандат и изисква доста старания. Колко тъкмо – не е ясно.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР