Конфликтът Цветан Цветанов-Румен Радев е излишно дребно заяждане на политическия

...
Конфликтът Цветан Цветанов-Румен Радев е излишно дребно заяждане на политическия
Коментари Харесай

Политолог коментира горещия конфликт между Цветанов и Радев и предупреди, че...

Конфликтът Цветан Цветанов-Румен Радев е ненужно дребно заяждане на политическия терен у нас. Това разяснява пред „ Фокус “ политологът Арман Бабикян.

Той посочи, че надалеч по-сериозни проблеми стоят пред националната сигурност и външнополитическия образ на България.

По думите му, са налице поредност от знаци, сочещи, че официално България е страна-членка, само че наподобява гледа на Изток. „ В последните месеци виждаме все по-оправдателен звук от страна на ръководещите, които споделят: „ Да, имаше противен случай в Солсбъри, само че на нас ни трябват повече доказателства. Ние ще гласуваме със съдружниците, тъй като сме член на Европейски Съюз и НАТО “. Европейски Съюз и НАТО към този момент наподобяват като опрощение в устата на ръководещите, а не като място, на което се намираме умишлено и то след дългогодишни старания. А това към този момент е тъпо. На международната политическа сцена е ясно къде би трябвало да се намира една цивилизована страна. Фактът, че позицията на страната ни наподобява неуместно, беше регистриран от съвсем всички съдружници. Това носи доста по-опасен знак за страната ни, в сравнение с заяжданията сред Цветан Цветанов и президента Румен Радев “, изясни политологът.

Арман Бабикян бе безапелационен, че несигурните позиции на президента и изпълнителната власт, както и взаимната поддръжка сред ръководещи и съпротива по проблеми с изключителна значимост в интернационален проект като случая „ Скрипал “ са доста рисков знак за стабилността и позициите на България на интернационалната сцена.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР