Домашните любимци са част от нашия дом и семейство –

...
Домашните любимци са част от нашия дом и семейство –
Коментари Харесай

Предимствата от отглеждането на домашен любимец

Домашните любимци са част от нашия дом и семейство – те са сърцето на нашето семейство и ключ към по-щастлив живот. От хилядолетия индивидът е отглеждал животни като част от своето обграждане, а през днешния ден тази връзка се оказва още по-значима в динамичния свят, в който живеем. Първо и най-важно, домашните любимци ни оферират безкрайна любов и компания. Техните благи погледи и обятия са лекарство за душата, което ни поддържа усмихнати и цялостни със заряд позитивна сила. Не инцидентно кучетата се назовават „ най-хубавите другари на човек “, тъй като те са там, с цел да ни поддържат в най-трудните моменти и да споделят с нас всеки щастлив момент.

 Предимствата от развъждането на домакински любим Предимствата от развъждането на домакински любим

Освен това, домашните любимци играят основна роля в нашето прочувствено здраве. Те ни научават на безкористна любов, отговорност и съпричастност. Грижата за тях ни дава опция да развиваме емпатия и грижовност, качества, които се отразяват и в други аспекти на нашия живот. Психолозите удостоверяват, че домашните любимци са прелестен метод да се понижи стресът и. Тяхното наличие има успокоителен резултат върху нервната система и оказва помощ за реализиране на по-високо равнище на релаксация и вътрешен мир. Също домашните любимци ни въвличат в по-активен метод на живот. Редовните разходки с кучето или игрите с котката подтикват нашето физическо здраве и способстват за възстановяване на физическата форма и общото ни самочувствие.

Домашните кучета и котки са две от най-популярните типове домашни любимци по целия свят.

 Предимствата от развъждането на домакински любим Предимствата от развъждането на домакински любим

Кучетата да вземем за пример се отличават със своята лоялност и преданост. Те постоянно са наричани „ най-хубавите другари на човек “ заради техния категоричен и безконечен ангажимент към своите стопани. Кучетата са извънредно общителни животни и обичат да бъдат в центъра на вниманието на хората към тях. Техният присъствен темперамент прави кучетата чудесни компаниони, изключително за хора, които търсят неизменност и другарство. От друга страна, котките са известни със своята самостоятелност и автономия. Те обичат да имат независимост на придвижване и да изследват света към тях в личното си движение. Котките са извънредно нежни,  особено когато стане въпрос за моментите на любов и милувки. Техният спокоен и балансиран темперамент ги прави прелестни спътници за по-тихи и спокойни домове.

 Предимствата от развъждането на домакински любим Предимствата от развъждането на домакински любим

Освен кучета и котки, има доста други типове домашни любимци, които могат да донесат наслада в дома. Например папагалите са известни с високата си просветеност и обществена природа. Те са склонни да образуват тясна връзка със своите притежатели и могат да се образоват да извършват разнообразни команди и даже да беседват. За грижа за папагаите са нужни подобаваща храна, като семена, плодове и зеленчуци, както и подобаваща клетка/гнездо и стимулиращи играчки за физическа и умствена стимулация. Има доста разнообразни типове папагаи, като корела, ара, амазонски папагали и други Всеки от тях има свои характерни условия за грижа и характерности. Папагаите са известни с удивителната си дарба да учат и следват указания. Някои типове папагаи могат да научат да повтарят цели изречения или даже да имитират разнообразни звуци от околната среда. Някои типове папагаи могат да живеят доста дълго. Например, амазонските папагали могат да доближат възраст от над 50 години.

 Предимствата от развъждането на домакински любим Предимствата от развъждането на домакински любим

Друг тип домакински любим подобаващи за фамилии с деца са гризачите като хамстери, които са чест избор за фамилии с деца заради техните нежни привички и лесна грижа. Важно е да се обезпечи уместно пространство и хигиена за хамстерите, както и постоянни почиствания на техните кафези. Гризачите имат характерни хранителни потребности, които включват семена, зеленчуци, плодове и особено дефинирана храна за гризачи. Хамстерите са известни със своята дарба да основават комплицирани тунели и структури в своите кафези, като употребяват материали като салфетки, дървени стърготини и даже хартия. Това прави техните обитателски среди неповторими и забавни за наблюдаване. Могат да бъдат открити в необятна гама от цветове и шарки, в това число бяло, кафяво, черно, сиво и даже оранжево.

 Предимствата от развъждането на домакински любим Предимствата от развъждането на домакински любим

Гризачите са известни с любопитното си държание, като да вземем за пример събирането на разнообразни предмети в техните кафези или търсенето на скрити места, където да скрият храна. Известни са със своята бърза скорост на размножаване и могат да станат родители на голям брой дребни за малко време, което ги прави известни за научни проучвания в региона на размножаването и генетиката.

 Предимствата от развъждането на домакински любим Предимствата от развъждането на домакински любим

Силно желани домашни любимци са рибките. Всички деца се радват на рибките в аквариума, с цел да ги следят по какъв начин се движат, обичат да ги хранят и да се радват на другите им цветни окраски. Ако се спрете на тези домашни любимци, би трябвало да знаете че за рибките е от значително значение да се обезпечи подобаващ аквариум, със съответни параметри за водата, като температура, pH и така нататък Има доста разнообразни типове риби, които могат да бъдат отглеждани в аквариуми, в това число тропически, сладководни и морски риби, всяка от които изисква разнообразни условия за грижа. Редовното хранене със профилирана храна за рибки и поддръжка на подобаваща дестилация на водата са основни за здравето и щастието на рибите. Някои типове риби имат неповторими имена, които отразяват техните характерности или външен тип. Например, „ Червената звезда “ е известен тип аквариумна рибка, характеризиращ се с блестящо червени цветове на опашката.

 Предимствата от развъждането на домакински любим Предимствата от развъждането на домакински любим

Друг тип домакински любим, който може да се отглежда в специфичен терариум са костенурките. Червенобузите костенурки са чудесни домашни любимци за доста хора, те остават относително дребни и са с неповторим темперамент. Нуждаят от задоволително място за придвижване, тъй че би трябвало да им осигурите подобаващ терариум. Той би трябвало да бъде задоволително огромен, с цел да побере костенурката и да има място за топла и студена зона. Костенурките обичат топлота. Осигурете им топло линия с температура към 30-35 градуса Целзий и студена зона с температура към 20-25 градуса Целзий. Осветление с UVB лъчи е също доста значимо за тяхното здраве. Храната на червенобузите костенурки включва многообразие от зеленчуци или профилирана храна, подобаваща за тях. Костенурките би трябвало да имат достъп до прясна вода за пиянство. Осигурете им подобаваща поилка или дребен контейнер, в който да могат да се възползват от вода. Въпреки че костенурките могат да наподобяват много самотни, те въпреки всичко се нуждаят от внимание и грижи от страна на притежателя си. Редовната социализация и внимание могат да оказват помощ за поддържане на тяхното здраве. Правилната грижа за костенурката включва и постоянни ветеринарни прегледи. Те могат да ви оказват помощ да поддържате оптималното здраве на вашия любим.

 Предимствата от развъждането на домакински любим Предимствата от развъждането на домакински любим

Като домакински любим, заекът може да бъде извънредно благ и ненагледен. Въпреки че доста хора ги асоциират с дивата природа, заекът може да бъде добър придружител и за живеещите в градски условия. Имайте поради някои основни аспекти, които би трябвало да знаете, в случай че решите да отглеждате заек в дома си. Заекът се нуждае от задоволително пространство за придвижване. Хубаво е да има кътче или клетка, където да се усеща уютно и несъмнено. Трябва да има опция за игра и разходки. Заекът се храни най-вече със сено, само че могат да му се оферират и разнообразни типове зеленчуци, като моркови, коприва и листни зеленчуци. Важно е да се даде уместно количество храна, с цел да се обезпечи положително здраве. Заекът е обществено животно и се нуждае от внимание и любов. Много зайци обичат да бъдат галени и да играят със своите стопани. Заекът се нуждае от занимания и стимулиращи играчки, с цел да бъде ангажиран и благополучен. Той може да се радва на тунели, купчина книги и играчки за гризане. Като всеки домакински любим, заекът изисква постоянни визити при ветеринарен доктор и грижа за здравето му. Това включва ваксини, обезпаразитяване и други нужни процедури.

 Предимствата от развъждането на домакински любим Предимствата от развъждането на домакински любим

Всеки е самостоятелен и може да има разнообразни потребности и желания. Правилната грижа и внимание могат да създадат заекът благополучен и здрав домакински любим.

За феновете на по-екзотични типове домашни любимци са подобаващи гущерите и змиите, само че те постоянно изискват специфични грижи и условия за живот.

 Предимствата от развъждането на домакински любим

Техните потребности могат да варират съгласно типа и включват подобаваща температура, осветяване и храна. Гущерите и могат да бъдат нощни или дневни животни, като всяка група изисква разнообразни условия за живот и грижа. Някои гущери и змии могат да се хранят с живи храни, като животни или инсекти, до момента в който други са по-склонни към растителна диета или употребяват авансово убити храни. Някои типове змии, като питоните, се движат като се пързалят по земята, до момента в който други, като гущерите, имат способността да се изкачват по дърветата.

 Предимствата от развъждането на домакински любим Предимствата от развъждането на домакински любим

Някои гущери, като каменните гущери, могат да трансформират цвета на кожата си, с цел да се прикрият и да избегнат заплахата от хищници. Всеки тип домакински любим има свои неповторими характерности и условия за грижа, само че най-важното е да се отдели време и внимание за техните потребности и да се грижите за тях с обич и отговорност.

 Предимствата от развъждането на домакински любим Предимствата от развъждането на домакински любим

Независимо дали човек избира куче или котка за домакински любим, единственото несъмнено е, че техните наличия са вълнуващо и обогатяващо допълнение към фамилния живот. Както сподели Емили Дикинсън: „ Кучето е единственото създание на света, което ви обича повече от себе си. “ А сърцето на котката, макар че може да наподобява по-скрито, носи същата топлота и любов.

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР