Конфликт на Корейския полуостров би имал катастрофални последствия. Външното министерство

...
Конфликт на Корейския полуостров би имал катастрофални последствия. Външното министерство
Коментари Харесай

Москва: Опитваме задкулисно да решим кризата със Северна Корея

Конфликт на Корейския полуостров би имал " пагубни последици ". Външното министерство на Русия " работи зад кулисите " за намиране на политическо решение на рецесията със Северна Корея. Това съобщи на конференция шефът по въпросите за неразпространение и надзор над оръжията към съветското външно министерство Михаил Улянов, представен от РИА " Новости " и Интерфакс.

По думите му методът на Съединени американски щати към КНДР " води към задънена улица и инструментът с налагането на наказания съвсем се изчерпва ".

" Такава работа се организира по наша линия, тя не е обществена по понятни аргументи и ние се стараем в последна сметка да доведем обстановката до допустима посока ", отговори високопоставеният посланик на въпрос дали фактически Русия водят договаряния с представители на КНДР за урегулиране на казуса.

На въпрос дали Пхенян има нуклеарни оръжия, Улянов акцентира, че Северна Корея, " съдейки по осъществените гърмежи, фактически има нуклеарен капацитет ". Но съгласно него " това не значи, че интернационалната общественост публично признава КНДР за нуклеарна страна ".

Улянов акцентира, че Русия е за политическо урегулиране на обстановката и е уверена, че всяко военно решение ще докара до злополука.

По думите му военните учения на Южна Корея и Съединени американски щати на Корейския полуостров единствено предизвикат КНДР да се конфронтира.

" Санкциите не са лекарство и нашите американски другари, които разчитат единствено на натиска със наказания, се насочват към задънена улица ", предизвести той. И добави: " Това значи, че те признават слабостта си и неспособността си да намерят по-добро решение в тази сложна обстановка, при която се изисква нетрадиционен метод ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР