Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) започва национална протестна

...
Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) започва национална протестна
Коментари Харесай

КНСБ започва протести

Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) стартира национална протестна акция „ Да защитим приходите от инфлацията и работните места в рецесията! “.

Началото на поредност от акции, които ще се проведат в продължение на месец в обособените райони, предприятия и институции в страната, ще бъде обещано в понеделник, 19 септември, в 13 часа на така наречен

Триъгълник на властта – пространството сред постройките на Министерския съвет, Народното събрание и Президентството.

Ще участват президентът на КНСБ Пламен Димитров, цялото управление на конфедерацията и водачите на главните членове на КНСБ.

Националната протестна акция ще включва поредност от дейности, които целят да се чуе гласът на хората на труда в изискванията на растящи цени, топящи се заплати и несигурни работни места.

Основните претенции на КНСБ са свързани с повишение на приходите и предприемане на ефикасни ограничения за преодоляване на инфлацията и излизане от икономическата рецесия.

За задачата синдикатът упорства и за дейности за поощряване на груповото трудово договаряне на всички равнища, гарантиране на сигурност за работещите от последствията на Зелената договорка.

Другото главно искане на КНСБ е обвързвано с промени в регламентацията на сумираното пресмятане на работното време (СИРВ), за което към този момент над 100 000 души посредством подписка показаха своето неодобрение от актуалните текстове в Кодекса на труда.

За КНСБ всеки участник в идните парламентарни избори би трябвало да знае, че преди всичко е грижата за хората, изправени пред невиждана през последните десетилетия рецесия.

При откриването на акцията на 19 септември ще бъде показана и визията на КНСБ за социално-икономическото развиване на България през идващите 4 години.

Изготвеният от КНСБ Меморандум с съответните нужни политики във всяка една социална сфера ще е в центъра и на идните обичайни диалози на КНСБ с кандидат-депутати от главните политически сили.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР