Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ) започна протест пред

...
Конфедерация на независимите синдикати в България (КНСБ) започна протест пред
Коментари Харесай

КНСБ поднесе протестна елха пред НС с искане за по-високи доходи

Конфедерация на самостоятелните синдикати в България (КНСБ) стартира митинг пред постройката на Народното събрание с гледище за по-високи приходи.

Акцията им е продължение на тяхната акция " Да защитим приходите от инфлацията ", която стартира през септември. Те упорстват депутатите да подхващат законодателни промени, с които да подсигуряват нарастването на минималната работна заплата на 850 лева, въвеждане на необлагаем най-малко до същата сума и неотложно приемане на Бюджет 2023.

Пред постройката на Народното събрание синдикатите сложиха празнична елха, на която вместо играчки сложиха надписи със своите претенции. Протестиращите ще носят и коледни " дарове " за депутатите.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отиде при протестиращите, с цел да им заяви, че партията им насочва претенции, които са сходни с техните. Едно от тях да вземем за пример е нарастването на минималната работна заплата.

Демонстранцията на синдикатите идва ден, откакто Народното събрание одобри на първо четене за 2022 година, който да се извършва и през идната година. Решението беше взето с поддръжката на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък ", като от левицата упорстват в законопроекта да бъдат направени промени сред първо и второ четене.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР