Бившият вътрешен министър Бойко Рашков е завел иск за 50

...
Бившият вътрешен министър Бойко Рашков е завел иск за 50
Коментари Харесай

Бойко Рашков е завел иск за 50 000 лв. срещу Тошко Йорданов и Станислав Балабанов

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков е завел иск за 50 000 лева против Тошко Йорданов и Станислав Балабанов. Повод са техни изказвания, свързани с краткотрайната парламентарна комисия „ за следствие на корупционните практики в Агенция " Митници " и възможната роля на Асен Василев в тях “.

Новината заяви самият той в изявление за изданието клуб Z.

„ Те прекалиха. Прекрачиха естествените граници и към този момент имам искова молба против тях в Софийския градски съд. Не може такива оскърбителен изказвания и обидни квалификации “, споделя Рашков.

Временна комисия за раследване на корупционните практики в Агенция " Митници " беше основана след среднощ на 4 април по предложение на " ИТН " и с поддръжка на ГЕРБ. " За " гласоподаваха и от Движение за права и свободи, както и от формалната съпротива.

Решението пристигна часове след акция на ДАНС и антикорупционната комисия против директорката на митниците Петя Банкова, която заема поста от по-малко от два месеца. Поне месец преди този момент политическите офанзиви против финансовия министър, включително и поради кадрови рокади в митниците, които са под шапката на Министерството на финансите, не спираха.

В рамките на пет съвещания бяха изслушани министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, някогашният вътрешен министър Бойко Рашков, шефът на ДАНС Пламен Тончев, служебният министър на финансите Людмила Петкова, някогашният финансов министър Асен Василев, новият началник на Агенция " Митници " Георги Димов и чиновници на организацията.

" Аз не съм се отнесъл към който и да е по подобен противен, неетичен и афектиран метод, само че те си мислят, че могат да го вършат безнаказано. Айде дано в този момент към този момент съдът да каже могат или не могат, имат или нямат такова право, в случай че няма нито едно доказателство, че аз съм взел участие в каквато и да е противозаконна активност. Нито един факт! И подобен не може да бъде открит, тъй като няма в действителността ", акцентира Рашков.

По думите му в това време са се правили опити да се скрие връзката сред групата обвинени (Стефан и Марин Димитрови, Живко Коцев - бел. ред) с някогашната министърка на туризма от ГЕРБ Николина Ангелкова.

" Тя не била се разпознала (на снимките). А цяла България я разпозна. Все едно аз да кажа, че на фотографията в дома ми с моето семейство не съм аз. И по тази причина взех решение, че към този момент не би трябвало да заставам и да очаквам, тъй като доста удари претърпях и тези двама народни представители излязоха отвън границите на естественото опълчване сред обособените парламентарни групи ", добави още някогашният вътрешен министър.

Бившата министърка на туризма беше разпитана по следствието към Агенция " Митници ". Тя обаче нито се е разпознала на изтеклите фотоси, на които е дружно с някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев, нито има мемоари към този случай, заяви в телевизионно изявление градският прокурор на София Илиана Кирилова.

Казаното обаче опонира на първичната реакция на самата Ангелкова. В началото на април в уеб сайтове като организация ПИК изтекоха фотоси, на които се вижда по какъв начин жена, която доста наподобява на някогашната министърка, е седнала в автомобил до Живко Коцев, който театралничи с хипотетично безценен часовник.

Тогава Ангелкова написа в профила си във Фейсбук, че познава Коцев от по-малко от година, само че не отхвърли, че.

Бойко Рашков разясни, че исковата молба била против двамата - Йорданов и Балабанов, " тъй като се касае за съвсем идентични действия ".

Делото е гражданско, а не по Наказателния кодекс.

" Съдя ги за техните изказвания и в комисията, и преди съвещание на комисията. Те си мислеха, че аз ще заставам и ще ги оставя да си разиграват телевизионни сюжети.. Това бие освен върху нашия персонален имидж и известност, а, несъмнено, и против репутацията на цялата страна, тъй като това не може да остане прикрито от нашите сътрудници ", сподели още Рашков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР