Комуникационният регулатор на Русия възнамерява от 1 март догодина да

...
Комуникационният регулатор на Русия възнамерява от 1 март догодина да
Коментари Харесай

Русия реже достъпа до една от най-важните интернет услуги

Комуникационният регулатор на Русия има намерение от 1 март следващата година да стартира да блокира виртуалните частни мрежи или Ви Пи Ен (Virtual Private Networks, VPN), съобщи Ройтерс, като се базира на сенатор от ръководещата партия " Единна Русия ".

Търсенето на Ви Пи Ен услуги в страната внезапно се увеличи, откакто Русия ограничи достъпа до някои западни обществени медии след началото на съветската инвазия в Украйна през февруари 2022 година
-->
Сенаторът Артьом Шейкин сподели, че заповед на информационния регулатор " Роскомнадзор " ще влезе в действие на 1 март и тогава ще бъдат блокирани всички Ви Пи Ен услуги. " От 1 март 2024 година ще влезе в действие заповед за блокиране на Ви Пи Ен услугите, предоставящи достъп до уеб сайтове, неразрешени в Русия ", съобщи Шейкин, представен от държавната новинарска организация РИА Новости.

Агенция Ройтерс отбелязва, че при позвъняване на телефонния номер, посочен за връзка с пресслужбата на " Роскомнадзор ", се включвал  запис на песента на Боби Макферин Don't Worry, Be Happy. За момента организацията не е получила отговор и на питане за коментар, изпратено по имейл.

Шейкин сподели също, че е изключително значимо да бъде блокиран достъпа до платформите на компанията " Мета " (Meta), която има Facebook, Инстаграм и УотсАп. " Бих желал да отбележа, че е изключително значимо да бъде стеснен достъпа на жителите до артикули на " Мета ", която е приета за екстремистка организация ", съобщи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР