Комплексният онкологичен център в Шумен получи дарение на медицинска апаратура

...
Комплексният онкологичен център в Шумен получи дарение на медицинска апаратура
Коментари Харесай

Шуменска фирма с дарение за онкологията

Комплексният онкологичен център в Шумен получи подаяние на здравна инсталация – видеогастроскоп и видеоендоскопска платформа за мини инвазивна ендоскопска хирургия. Техниката за близо 63 000 лева ще се употребява от Отделението по онкологична гастроентерология. Досегашният сходен уред в онкологичния център е на 14 година с над 20 ремонта и към този момент е излязъл от “строя”, сподели доктор Сотир Караниколов и благодари на донора – шуменската компания “Алкомет” АД. Председателят на надзорния съвет на сдружението Фикрет Индже пристигна при медиците, с цел да чуе и за други техни нужди.

“Аз ви благодаря за това, че се грижите за здравето на шуменци и за останалите поданици на региона. Като предприемач се веселя, в случай че мога с мъничко да оказа помощ за вашата работа. Аз съм шуменец и съм благополучен да бъда през днешния ден при вас. Това е моята обществена отговорност. Пием водата на Шумен, дишаме въздуха на Шумен, бизнесът ни е тук. Имам огромни отговорности към този град”, сподели Индже.

Началникът на отделението доктор Емилия Иванова изясни, че новата техника е по-модерна, с по-големи диагностични благоприятни условия и злокачествени формирания ще могат да се откриват в най-ранен етап.

Това не е първо подаяние на компанията за онкодиспансера, през 2016 година Индже подари високотехнологичен пъстър ехограф.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР