Компанията стартира тръжната процедура за избор на изпълнителАвтомобилният завод на

...
Компанията стартира тръжната процедура за избор на изпълнителАвтомобилният завод на
Коментари Харесай

Tesla започва строителство на завод за $2 млрд. в Китай

Компанията започва тръжната процедура за избор на реализатор

Автомобилният цех на Tesla в Китай се обрисува като първият напълно благосъстоятелност на задгранична компания

Американският производител на електрически автомобили Tesla разгласи търг за строителство на цех Gigafactory покрай Шанха й. Поне един реализатор е почнал да купува материали, коeто е сигурен симптом, че строителството следва, заяви Ройтерс.

По-рано тази година се появиха информации, че Tesla е закупила в Китай сектор на повърхност от над 860 000 квадратни метра за сумата от 140,51 млн. $. Според последните информации, в строителството ще взе участие държавната компания Shanghai Construction Group Co Ltd., а подразделението China Minmetals Corp Ltd. изготвя материалите за основите на завода.
още по тематиката
Първата фабрика на Tesla в Китай се прави оценка на 2 милиарда $. Американският производител ускорява наличието си на най-големия авто пазар в света, където облагите му са наранени от нарасналите цени за импорт в Съединени американски щати.

Освен това Gigafactory се обрисува като първият авто цех в Китай, който принадлежи изцяло на задгранична компания. Неговото строителство демонстрира в каква степен Китай е подготвен да отвори своите пазари.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР