Компанията извършва над 12 000 проверки на качеството на асортимента

...
Компанията извършва над 12 000 проверки на качеството на асортимента
Коментари Харесай

Kaufland инвестира над 1 000 000 лв. годишно в контрол на качеството

Компанията прави над 12 000 инспекции на качеството на асортимента си всяка година
Във връзка с 17-ия си рожден ден, най-голямата верига хипермаркети у нас Kaufland България продължава с равносметката за активността си по основни за бизнеса тематики и регистрира вложения от над 1 000 000 лв. в надзор на качеството през 2022 година, като 640 000 лева от тях са за лабораторни разбори и външни експертизи. Компанията е направила над 12 000 инспекции по цялата верига за година, като те включват лабораторни разбори в самостоятелни лаборатории, външни експертизи и проби, редица вътрешни инспекции от отделите, ангажирани да обезпечат прецизните процеси, които компанията има, с цел да подсигурява високото качество на предлаганите артикули.

Продуктите, които Kaufland предлага в магазинната си мрежа, подлежат на прецизен надзор по цялата верига на доставка – от избора на производители и снабдители, през окачествяването, вярното предпазване и превозване на готовата продукция до грижата за това тя да е свежа през целия ден в хипермаркетите на веригата.
-->
Само през февруари тази година в Kaufland са направени разбори и разнообразни проби на 1 556  образци от разнообразни продуктови групи – главно свежи храни (месо, плодове и зеленчуци и др.) и лични марки артикули. Те включват лабораторни разбори, вътрешни проби и инспекции от отрасловите по тематиката отдели.

„ Доказателство за това какъв брой значимо е качеството в предлагания от нас подбор са прецизните ни вътрешни процеси, множеството документи за качество и генезис на продукцията, регулярните проби в упълномощени лаборатории и многостепенният вътрешен първокласен надзор, които пожелаваме и прилагаме. Всичко това изисква освен непрекъсната работа, само че и обилни вложения “, разяснява изпълнителният шеф на Kaufland България Иван Чернев.

Многостепенен надзор на качеството на обособени групови продукти:

Плодове и зеленчуци: акуратен надзор от полето до рафта; всекидневни инспекции за сходство с условията на веригата за прохлада, качество, целокупност, издръжливост, непорочност и мирис, грамаж/диаметър, уместност на етикета – клас, генезис, марка, сорт; ежемесечни проби за пестициди; температурен надзор и други

Месо и месни артикули: регулярни лабораторни разбори и проби в упълномощени лаборатории; годишен интернационален одит за правила и вътрешни условия за работа със свежи храни; шестстепенен надзор при приема в Централен склад; непрекъсната хладилна верига; инспекция при приема в хипермаркетите и непрекъснат надзор на изискванията на предпазване на място; сертификация на предлаганите артикули.

Млечни артикули: вътрешни дегустации; създадена особено за компанията строга стратегия за банкет, предпазване, доставки, хигиена, зареждане, пакетиране и продажба на млечните артикули.

Хляб и тестени произведения: регулярно тестване на асортимента; предварителни дегустации за нов продукт; всички артикули се пекат по модерна технология в специфични конвектомати по авансово заложени стратегии, съгласно спецификите за подготвяне на всеки артикул, с цел да бъдат обезпечени качество, усет и мирис.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР