Компанията има екип от изключителни професионалисти, отдадени изцяло на каузите

...
Компанията има екип от изключителни професионалисти, отдадени изцяло на каузите
Коментари Харесай

“Ел Би Булгарикум” ще пусне кашкавал с вкус от миналото

Компанията има екип от изключителни експерти, отдадени напълно на идеите й Разработваме и нова гама от пробиотици Разговаряме за стратегическо партньорство с най-голямата полска компания Чакаме посещаване от Монголия, в контакти сме с сътрудници от Израел и Саудитска Арабия Увеличаваме магазините си в страната и разносната търговия, продуктите ни се търсят, споделя изпълнителният шеф Владимир Русев в особено изявление за вестник СТАНДАРТ
 

 
-->
- Г-н Русев, спекулата и инфлацията, които родиха галопиращите цени на храните, сега са най-големият проблем за хората. На този декор " Ел Би Булгарикум " смъкна цените и регистрира двойно повдигане на оборота. Това ли е формулата?

- Най-големият проблем на хората сега е бедността. Ниската покупателна дарба на фона на покачващите се цени задълбочи този проблем. Причините за покачването на цените на храните от своя страна са сложни и изискват сложни ограничения за противопоставяне от страна на способените органи на властта. " Ел Би Булгарикум " намали цените си на два стадия, придържайки се по едно и също време и към двете си съществени начала - чисто икономическото, бидейки комерсиално сдружение, и общественото, представлявайки институция, която има за цел да съхранява богатото многообразие на висококачествените български млечни артикули и да обезпечава тяхното даване на родните консуматори на налични цени. Формулата е ежедневна работа в екип, преследвайки общи цели.

- Сирене по 12, 90 лева и кашкавал по 15,90 лева е цената, на която продава " Ел Би Булгарикум ". Какво оскъпява млечните артикули в магазинната мрежа, изключително във веригите - прекупвачите или надценките от 100 до 300 %? Как този развой може да се контролира?

- Всяко комерсиално сдружение има свои правила и философия на работа. Когато два търговски субекта се договарят за съдействие, те имат опция да дефинират, в границите на двустранните търговски договаряния, правилата и детайлите на това съдействие. Веднъж подписан, договорът би трябвало да се извършва. От друга страна, живеем в динамична обществена и икономическа среда и би трябвало да сме дотолкоз приспособими, че да отговаряме на високите пазарни и потребителски условия. Голяма част от договорите са наследени от настоящето управление и в този подтекст, с сътрудниците, с които няма да можем да предоговорим взаимоотношенията си по този начин, че те да са допустими и за двете страни, както и да отговорят на потребителските потребности, ще се наложи да бъдат прекъснати. Що се отнася до регулацията на тези връзки, тук водещи са механизмите на пазарната стопанска система.

- " Ел Би Булгарикум " влезе в една от веригите - ЦКС, която има 3500 магазина в страната. Какви са идващите стъпки за компанията?

- След като успяхме да усъвършенстваме разноските и да понижим цените на продуктите ни, последваща стъпка беше да ги създадем налични за допустимо най-широк кръг от консуматори, при опазване на ценовите равнища. ЦКС откликнаха на нашия апел и заявиха подготвеност да работят на минимални, твърди надценки. Така стигнахме до съглашение с тях, в границите на което, поетапно ще навлезем в една част от техните търговски обекти. Правим всичко допустимо това да се случи относително бързо. Това, несъмнено, е обвързвано с паралелни наши старания за увеличение на потенциала на предприятието ни във Видин и последващи оптимизации, с цел да поддържаме във времето наклонността на наличните цени и високото качество. В сряда бях във Видин, организирах среща с фрагментите на " Ел Би " там и дружно достигнахме до редица оптимални решения, които Съветът на шефовете се надявам, че ще легализира и ще излезе със глоба за реализация.   

- Проблем за " Ел Би Булгарикум " е, че няма необятно наличие в страната. Планирате ли отваряне на лични магазини, изключително в по-малките обитаеми места? 

- Заедно с навлизането в комерсиалната мрежа на ЦКС, която е необятно показана на територията на страната ни, в това число и в редица дребни обитаеми места, ние планираме увеличението и на фирмените магазини на " Ел Би Булгарикум ". Предстои структурирането и приемането на маркетингова тактика, която да планува унифициране на комерсиалните ни обекти и да обезпечи опция за франчайзинг в разнообразни райони на България. Едновременно с това, развиваме и разносната търговия. Имаме голям брой запитвания от единични магазини, които желаят да включат в асортимента си и нашите артикули. Работим за развиването на няколко дистрибуционни канала, само че се изисква и техническо време за това и заради тази причина напредваме малко по малко.

- В какво положение заварихте " Ел Би Булгарикум "? Открихте ли нарушавания?

- Относно положението и нарушаванията в сдружението, беше иницииран одит от Министерството на стопанската система и промишлеността, както и обособен одит от едноличния притежател на капитала - ДКК. Част от заключенията на тези одити излязоха в общественото пространство, само че аз желая да обърна внимание върху колектива на компанията. Заварих в " Ел Би Булгарикум " екип от изключителни експерти, отдадени напълно на компанията и на идеите, към които е насочена тя. Като стартираме от Центъра за научноизследователска активност, в които работят специалисти на международно равнище, преминем през индустриалните бази в София и Видин, в които работят хора с чувството за изключителна отговорност, че техният труд " храни България с качествени български млечни артикули " и стигнем до администрацията, в която ловко са съчетани професионалният опит на дългогодишните фрагменти с силата на свежия възторг на новите сътрудници, считам, че по-добро завещание от това не може да има.

- Какви са проектите Ви за насърчаване на компанията - посредством млечните артикули, изключително киселото мляко, тя навлезе на японския пазар и стана народен знак?

- За да върви напред, компанията има потребност от рационализация на индустриалните си мощности и от основаване на по-благоприятни условия на труд. Освен това предприехме и нужните дейности за усъвършенстване на процеса на взимане на решения. С някои промени във вътрешните ни правила, акцентът от личността на изпълнителния шеф се измества към Съвета на шефовете. Въведохме и нова процедура за асортимент на снабдители на първични материали и материали, съгласно която значима роля в оценката на актуалните и бъдещите ни сътрудници ще има Комисията за оценка на доставчиците, заседаваща в седемчленен състав, както и още веднъж Съветът на шефовете. Тоест, при взимането на решения акцентираме на груповите органи, а в същото време, изпълнителният шеф продължава да носи своята персонална отговорност при задължаването на сдружението и освен. Навлизането на нови пазари, подписването на лицензионни контракти с нови стратегически сътрудници и разширението на продуктовият ни азбучник са единствено част от посоките, по които компанията ще се развива.

- Предвиждате ли нови артикули?

- Да, предвиждаме създаването и предлагането на нови артикули. В доста напреднал етап е създаването на рецептура на кашкавал с усет от предишното ни. Колегите от научния център, в съдействие с специалистите от индустриалната ни база във Видин организираха редица опити в индустриални условия, които, както разбрах, са сполучливи и скоро чакам от тях съответна информация и положителни вести. 

Съвместено с Министерството на земеделието, работим по връщането на различен артикул от недалечната история на млечната ни индустрия, който към момента е в първичен стадий. Разработваме и нова гама от пробиотици, само че всичко е въпрос на време. 

- Какви непознати пазари възнамерявате да разработвате?

- Интересът към продуктите на " Ел Би Булгарикум " нараства неимоверно динамично както от страна на българския пазар, по този начин и от други европейски страни. В развой на диалози сме с най-голямата полска компания в млечната индустрия за основаване на стратегическо партньорство. Разговаряме и с други компании. В края на месец април чакаме посещаване от Монголия. В контакти сме с сътрудници от Израел и Саудитска Арабия. Надявам се да скрепим най-малко част от тези диалози с договореност за партньорство, само че каквото и да се случи, " Ел Би Булгарикум " ще върви единствено напред.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР