Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е образувала производство срещу

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е образувала производство срещу
Коментари Харесай

КЗК пак разследва Лукойл България за злоупотреба с монопол

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е образувала произвеждане против компанията "Лукойл България " за корист с монополно или господстващо състояние. Това е станало при започване на предходната седмица по сигнал на друга компания от сектора – "O Ем Ви България ", само че какво е недоволството на дистрибутора на горива не се показва в известието за формираното произвеждане.

От "О Ем Ви " са показали пред БНР само, че "подкрепят спазването на законодателството за конкуренцията, което е от значително значение за здравословната и обективна бизнес среда ".
От "Лукойл " отхвърлят коментар за почналата инспекция.

Според Българската петролна и газова асоциация, където членуват и двете компании, става въпрос за търговски спор и по тази причина се въздържат от коментар.

Това е следващото произвеждане против "Лукойл България " от страна на Комисия за защита на конкуренцията, което към този момент е било следствие и за присъединяване в картел и за корист с монопол.

Последното решение на антимопонолната комисия по сходни обвинявания е от 2019 година, която още веднъж не бе открито да има ценови сделки и нарушавания на пазара на горива от страна на преобладаващата "Лукойл ".

През март 2012 година Комисия за защита на конкуренцията в действителност откри картел сред "Лукойл " и още три компании, само че четири месеца по-късно към този момент беше на противоположното мнение – че ценови сговор няма и казусът бе завършен.
През 2017 година след дълготрайно следствие още веднъж за картел антимонополната комисия отново не видя подобен.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР