Комисията по вътрешна сигурност към Американския Сенат разследва народния представител

...
Комисията по вътрешна сигурност към Американския Сенат разследва народния представител
Коментари Харесай

Сенатът на САЩ разследва Делян Пеевски

Комисията по вътрешна сигурност към Американския Сенат проверява народния представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски за това, че се е опитал да прикрие незаконни заплащания през медиатори, с цел да наеме американски лобисти, които да подобрят репутацията му в Съединени американски щати, написа " Капитал ". Комисията също по този начин проверява лобистка компания за евентуални нарушавания на закона за регистрация на задграничните сътрудници.

Изданието се базира на изказване, отправено в 13-странично обобщение, което основаната във Вашингтон лобистка компания Alexandria Group International е подала в Държавния департамент от името на Атанас, Пламен и Христина Бобокови. Документът е от края на август. В него се съдържа разбор на обстановката в България, следствието против Бобокови, както и връзките сред Бойко Борисов, Делян Пеевски и основния прокурор Иван Гешев.

В документа се изяснява, че Бобокови имат бизнес ползи в Съединени американски щати и даже доставят акумулаторни акумулатори на НАСА, а също по този начин са в договорни връзки с Chevron. Това е и основанието им да потърсят отбрана в Съединени американски щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР