Израел ще обяви търг следващия месец за създаване на първия

...
Израел ще обяви търг следващия месец за създаване на първия
Коментари Харесай

Израел създава първия си суперкомпютър

Израел ще разгласи търг идващия месец за основаване на първия суперкомпютър в страната. Това разгласи основният изпълнителен шеф на подкрепяния от страната Израелски орган за нововъведения Дрор Бин, представен от " Ройтерс ".

Целта е да се подсигурява, че страната ще остане световен водач в технологиите за изкуствен интелект.

Бин уточни, че въпреки изкуственият разсъдък да е другар на софтуерния бранш на Израел, той може да се трансформира във зложелател, в случай че не се подхващат дейности, защото е бързо разрастваща се технология.

Той означи, че правителството планува бюджет от 250 милиона $ за национална стратегия за ИИ, обхващаща държавно управление, промишленост и университетски среди - 60% от които ще бъдат изпълнени през 2024 година и приключени през 2027 година, евентуално с по-голямо финансиране.

Технологиите съставляват 20% от икономическата продукция на Израел и страната е считана за един от най-големите софтуерни центрове в света.

Бин означи, че от 9000 започващи компании в Израел над 2200 употребяват ИИ и Израел - със 73 - има третата най-генеративна компания за ИИ в света.

" Нашата цел е да се уверим и да подсигуряваме, че Израел ще резервира своето водачество, класиране и позиция в конкуренцията за ИИ в света ", з аявитой.

Бин посочи, че суперкомпютър за образование на огромни модели с изкуствен интелект е от решаващо значение в това отношение.

По негови думи суперкомпютърът ще бъде наличен за откриватели и компании на по-ниска от пазарната цена.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР