Комисията по външни работи в британската Камара на общините започна

...
Комисията по външни работи в британската Камара на общините започна
Коментари Харесай

Британският парламент започна разследване на руската корупция

Комисията по външни работи в английската Камара на общините стартира парламентарно следствие, озаглавено „ Руската корупция във Англия “. Първите поканени за чуване бяха специалисти, от които се чака да кажат какъв брой са съветските мръсни пари във Англия, по какъв начин са свързани с Путин и за какво държавното управление по този начин насилствено се бори с тях, предава Би Би Си.

Пред комисията са говорили шефът на Фонда за битка с корупцията Владимир Ашурков, уредникът на екскурзиите „ Клептокрация-тур “ до жилищата да съветските богаташи в Лондон Роман Борисович, шефът на Центъра за проучване на финансовите закононарушения и проблемите на сигурността в Кралския институт за отбранителни изследвания Том Китинг и трима публицисти.

" Казах същото, което приказвам през последните 5 години (…) Остава да се надяваме, че английската политически система най-сетне ще предприеме нещо против корупционните финансови потоци, които идват от Русия “, разяснява след диалога Ашурков, сподвижник на опозиционния водач Алексей Навални, който получи политическо леговище от преследванията в Русия.

Началото на следствието бе оповестено на 26 март в разгара на интернационалния скандал за офанзивата с бойно отровно вещество в Солсбъри.

„ Всички дружно би трябвало да се борим против въздействието на този подкупен режим. Неговото болно място са неговите джобове. Комисията по външни работи ще изследва по какъв начин държавното управление да направи по този начин, че Кремъл повече да не употребява нашата столица за свои цели “, съобщи ръководителят на комисията Том Тугендхат.

" Трябва да кажем почтено, че през последните 20 и повече години тук са налети стотици милиарди долари, те са в системата, те са вложени и ние не можем да ги извадим “, разяснява Том Китинг. Той отбелязва, че във Англия влизат мръсни пари освен от Русия, само че и от Нигерия, Индия, Китай, Пакистан и други страни.

„ Правоохранителните органи разполагат с всички нужни принадлежности, само че нямат задоволително поддръжка от политиците, с цел да затворят каналите за съветските пари, това не е в полза на лондонското Сити “, разяснява финансовата журналистка от „ Гардиън " Джулиет Гарсайд.

На този декор „ Гардиън “ написа през днешния ден, че английската премиерка Тереза Мей ще прегледа опцията за възбрана Русия да продава дългови скъпи бумаги на фондовия пазар в Лондон.

Според изданието самодейността за възбраната е набрала скорост, откакто е било открито, че през последните месеци клирингови къщи в Ситито са помогнали на съветски банки, против които има наказания, за пуснат еврооблигации на стойност 4 милиарда $ за покриване на държавния дълг и че половината от тези облигации са купени от лондонски вложители.

Пропуски в законодателството и на Англия, и на Европейски Съюз е разрешило на глобените съветски финансови институции да вземат участие като съществени застрахователи на емисията еврооблигации.

Том Тугендхат предложи водещите клирингови компании в Европа, в това число Euroclear and Clearstream да нямат право да работят с съветски облигации. Идеята е получила към този момент поддръжката на външния министър Борис Джонсън, написа ТАСС.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР