Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC)

...
Комисията по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC)
Коментари Харесай

SEC отложи решението за Bitcoin ETF и свали цената на криптовалута №1

Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) отсрочи до октомври вземането на решение по всички заявки за борсово търгувани фондове за Bitcoin (ETF), подадени по-рано тази година от разнообразни претенденти, измежду които BlackRock, WisdomTree, Invesco Galaxy, Wise Origin, VanEck, Bitwise и Valkyrie Digital Assets, оповестява CoinDesk.

В резултат на това водещата криптовалута Bitcoin, която към този момент беше внезапно поевтиняла за деня, спадна още повече, като за 24 часа загуби 4,1%, достигайки 26 100 $.

SEC стартира да преглежда последния лист от заявки, както от крипто-, по този начин и от обичайни финансови компании като Wise Origin (Fidelity), BlackRock и Invesco Galaxy, предишния месец. Всеки от претендентите се надява да започва първия спот Bitcoin ETF, което съгласно криптоентусиастите би разрешило по-големи вложения на дребно в Bitcoin пространството, като в същото време би икономисало на вложителите неприятностите, свързани със основаването на портфейли или нуждата да купуват водещата криптовалута непосредствено.

В свое изказване обаче SEC се въздържа от изрично решение, като вместо това удължава съществуващите периоди и дава опция за по-широка социална противоположна връзка по заявките.

Новите крайни периоди за Wise Origin, Galaxy и WisdomTree са 17 октомври, а за Valkyrie - два дни по-късно. За Bitwise крайният период е 16 октомври.

Регулаторният орган разполага с общо 240 дни от момента, в който стартира първото разглеждане на заявките, с цел да вземе дефинитивно решение за утвърждение или отвод. Служителите на SEC обичайно употребяват напълно дадените им периоди за мнения и разбори, тъй че това решение не е изненадващо, показва още CoinDesk.

По-рано тази седмица Окръжният апелативен съд на Вашингтон постанови, че някои от причините на регулатора при отхвърлянето на заявките за Bitcoin ETF наподобяват " случайни и капризни ", откакто Grayscale разгласи, че SEC не е имала съществено съображение да отхвърли настояването за превръщане на Grayscale Bitcoin Trust в ETF.

Съдия Неоми Рао декларира, че отводът на SEC е несъответстващ с утвърждението на двойка ETF-и за Bitcoin фючърси и не изяснява за какво преглежда тези типове артикули по друг метод, като се има поради, че базовият пазар на криптовалута №1 има " 99,9% корелация " сред спот и фючърсните пазарни цени. Това решение значи, че аргументът на Grayscale, че препоръчаният от него ETF е " значително подобен " с фючърсните ETF, е бил почетен от съда.

" Първо, базовите активи - Bitcoin и фючърсите върху Bitcoin, са тясно корелирани. И второ, споразуменията за шерване на наблюдението са идентични и би трябвало да имат идентична възможност за разкриване на лъжливи или манипулативни дейности на пазара на Bitcoin и Bitcoin фючърси ", споделя арбитър Рао.

SEC е употребила сходни причини и при отхвърлянето на други заявки за ETF. Затова Апелативният съд е наредил на регулатора да преразгледа заявките наново.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР