Комисията по противодействие на корупцията днес проведе закрито заседание. Изслушан беше

...
Комисията по противодействие на корупцията днес проведе закрито заседание.
Изслушан беше
Коментари Харесай

Спецов: Не са установени фрапантни нарушения за имоти на висши държавни служители

Комисията по противопоставяне на корупцията през днешния ден организира закрито съвещание.

Изслушан беше шефът на Националната организация по приходите Румен Спецов по тематиката за парцели на висши държавни чиновници в чужбина, заяви Българска национална телевизия.

Говорихме за инспекция на Национална агенция за приходите на база авансово подадена информация, направена от ДАНС до основния прокурор. След това има разпореждане за инспекции на съответни физически лица, изясни пред публицисти Спецов.

Не са открити фрапантни нарушавания. 38 лица са в листата, добави той. Проверките са осъществени 2019-2020 година

Лицата, подадени към Национална агенция за приходите за инспекция е открито, че има разминавания сред имущество, приходи, банкови сметки в заявените сметки и по-късно е предоставено Национална агенция за приходите да ревизира, изясни Спецов.

На въпрос на Българска национална телевизия той даде образец с това, че при разминаването в съответните декларирани суми е открито, че те са от друга активност и няма нарушавания при техния генезис.

Той отговори на журналистически въпрос във връзка сигнали против депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Цялата информация се ревизира, безапелационен е Спецов.

Проверките по проблема " Барселонагейт " не престават и не са завършили, добави той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР