Комисията по етиката към контролираната от демократите Камара на представителите

...
Комисията по етиката към контролираната от демократите Камара на представителите
Коментари Харесай

Захапаха човек на Тръмп заради сексуални отношения с непълнолетна

Комисията по етиката към следената от демократите Камара на представителите в Съединени американски щати стартира следствия против съдружник на някогашния президент Доналд Тръмп и още един конгресмен републиканец.

Мат Гейц е упрекван в полови връзки с малолетна и приложимост на опиати, заяви Ройтерс.

38-годишният републиканец от щата Флорида, един от главните поддръжници на Тръмп в долната камара на Конгреса, към този момент е разследван от министерството на правораздаването за вероятно нарушение на законодателството против трафика на хора за полова употреба, защото платил пътни разходи на 17-годишно момиче, с което имал интимна връзка. За момента не са повдигнати никакви обвинявания на Гейц, който отхвърля да е направил нещо неправилно.

Вчера, в тирада на среща под надпис " Жени за " Америка преди всичко " " в курорт на Тръмп в Маями, щата Флорида, конгресменът разкритикува " безумните тайни теории ", които имат за цел да го оклеветят. Събитието било проведено от подкрепяща предходния американски президент женска група, която провела митинга край Белия дом на 6 януари, предшествал смъртоносния взлом на Капитолия от поддръжници на Тръмп по-късно същия ден.

В четвъртък Адам Кинзингър стана първият републиканец от Камарата на представителите, призовал намерено Мат Гейц да се отдръпна. Кинзингър, който съставлява щата Илинойс в долната камара на Конгреса, е неприкрит критик на Тръмп, отбелязва Ройтерс.

Също през вчерашния ден комисията по етиката към Камарата на представителите разгласи, че е почнала следствие за полови злоупотреби против различен републиканец - Том Рийд от щата Ню Йорк, заяви Асошиейтед прес.

Млада лобистка упреква 47-годишния Рийд, че й разтрил гърба и откачил сутиена й без нейно единодушие по време на събитие в пъб в Минеаполис през 2017 година Конгресменът отхвърля обвиняванията, само че разгласи, че няма да се бори за преизбиране през ноември следващата година, откакто те излязоха нескрито предишния месец.

Републиканецът Рийд е измежду тези, които приканват за оставката на губернатора на Ню Йорк - демократа Андрю Куомо, който е упрекван в полови похищения. През февруари конгресменът бе оповестил, че обмисля съществено да се изправи против Куомо на идващите губернаторски избори в североизточния щат през ноември следващата година, напомня АП.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР