Комедията Перфектният домакин от Лиза Шопова е с премиера тази

...
Комедията Перфектният домакин от Лиза Шопова е с премиера тази
Коментари Харесай

Перфектният домакин завладява Плевен

Комедията " Перфектният хазаин " от Лиза Шопова е с премиера довечера на сцената на Драматично-куклен спектакъл " Иван Радоев " в Плевен. 

" Поканата да слага моя пиеса пристигна от шефа на театъра, който ми се довери и започнахме работа. Надявам се, че ще зарадваме публиката в Плевен с новия ни театър ", сподели за Българска телеграфна агенция Лиза Шопова, която е и режисьор на представлението.

" Перфектният хазаин " среща публиката с две двойки в една лятна вечер при назадничав Меркурий. " Основната тематика, която ни занимава, е любовта, която постоянно може да объркаме с ненавист или пък противоположното. На героите ни не им е елементарно, само че по тази причина пък у публиката тяхната драма ще провокира смях, тъй като, когато гледаш в профил по какъв начин едни хора вместо да си кажат нещата напряко, се гърчат в тайните си, е занимателно, само че и малко мъчително, в случай че се припознаеш в тях ", добави Шопова. 

Тя показа, че за написването на " Перфектният хазаин " се е въодушевила от живота. " Винаги ми е любопитно по какъв начин усложняваме нещата и по какъв начин повтаряме грешките си, а чакаме друг резултат. Героите ми не са извънземни, те са като мен и вас, обичат, ненавиждат, плачат и се смеят ", споделя авторката на пиесата.

Лиза Шопова акцентира, че когато написа, постоянно подхожда с почитание към публиката, в никакъв случай не я подценява. " Знам кое ще провокира смях, кое ще стисне за гърлото и това е моят метод да стигна до хората в залата. Занимавам се с универсални тематики като обич, ненавист, другарство. Боравенето с страстите е това, което ми е любопитно, а не битът ни. А ние, хората, сме страсти, тъй че постоянно откликваме на тях. И честността, тя е значима, с цел да ни повярват ", безапелационна е Шопова. 

" Перфектният хазаин " е написана особено за актьорите Елена Атанасова, Ирини Жамбонас, Петър Калчев и Явор Борисов. Музиката е на Петя Диманова, художник е Анелия Райкова.  

След премиерата в Плевен " Перфектният хазаин " ще бъде показана и в София на 20 март в спектакъл " Сълза и смях ". Разпространител е спектакъл " Мелпомена ".

" Надявам се представлението ни да има дълъг живот. След премиерата в София се понечвам със идващите ми хрумвания, само че към този момент ще ги оставим в загадка ", добави Лиза Шопова.

Началото на премиерното зрелище довечера е от 19.00 часа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР