Комбинирано детско съоръжение във Велико Търново предизвика бурна дискусия в

...
Комбинирано детско съоръжение във Велико Търново предизвика бурна дискусия в
Коментари Харесай

Повредено детско съоръжение отключи дискусия в мрежата: Кметът ли го счупи?

Комбинирано детско оборудване във Велико Търново провокира бурна полемика в мрежата.

Детско комбинирано оборудване с пързалка във Велико Търново е компрометирано, това излиза наяве от обява на Биляна Генева- Филипова. Жената е споделила фотоси на счупеното съоръжение, които не оставиха търновчани равнодушни.

От фотосите излиза наяве, че оборудване, което евентуално играе ролята на мостче, е повалено на земята, а част от дъските са изкъртени.



Но и още нещо прави усещане - високото ходило на детското игрално оборудване. То не е развалено - просто по този начин е построено. Интересно ни е обаче по какъв начин по-малките деца ще употребяват оборудването...

" Не мога да схвана тази вандалщина! И това е на всякъде... Защо би трябвало да се разрушава всичко красиво? Да се надраска? Да се изцапа? ", гневи се Лена Лазарова.



" Пак ли кметът си е играл и ги е счупил?! ", написа Цвети Стоянова.

М. Маринов пък попита: " Няма ли камери и да ги намерят тези вандали? ". А Милен Минчев написа, че в Бургас на съвсем всички новоизградени детски уреди има видеонаблюдение и при случай на вандализъм се постановат санкции на родителите.

Милен Минчев посъветва Биляна Филипова да подаде сигнал в Общината.

" Оня ден щях да опукам едно магаре на най-малко 12-13 година, върти се на бебешка люлка със синджир?! Че и ми дава отговор! Малко са го били, дори никак... единствено мога да си показва майката и бащата по какъв начин приказват и по какъв начин се държат ", разяснява Диана Данева.

Според Красимир Цанков повода да бъде развалено детското оборудване е калпавата направа и потреблението на некачествени материали.

" Не е единствено от вандали, а и от мошенгии ", добави Цанков.

" Кадърен народ сме, само че доста, но доста липсва на избрана група от хора образование! Особено на по този начин наречените тийнейджъри! Била съм в Чехия, във Флорида /САЩ/. Такова знамение на никое място не видях! Присъствах на пикник във Флорида, на който откакто хората си тръгваха почистваха мястото, на което са били, събираха отпадъците си и тогава се качваха на колите и си тръгваха. Децата се къпеха в реката, а водата беше чиста и не миришеше на канализация! Още доста време би трябвало да мине, с цел да стане целия народ цивилизован ", написа Иванка Гюрнева.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР