Колумбийският наркокартел Кланът на Залива разпореди на жителите на десетки

...
Колумбийският наркокартел Кланът на Залива разпореди на жителите на десетки
Коментари Харесай

Напрежение! Наркокартел затваря градове заради екстрадицията на лидера си

Колумбийският наркокартел " Кланът на Залива " разпореди на жителите на десетки градове в Северна Колумбия да не напущат домовете си за четири дни. Мярката бе реакция на екстрадицията на водача на групировката в Съединени американски щати, съобщи Асошиейтед прес.

Картелът предизвести, че всеки който наруши заповедта да си стои вкъщи, рискува да бъде погубен или колата му да бъде изгорена.

В резултат на това магазините и учебните заведения останаха затворени, междуградските рейсове стопираха да се движат, а професионален мач по футбол бе анулиран, откакто един от тимовете се отхвърли да пътува за срещата с противниковия тим.

Заповедта на " Клана на Залива " беше публикувана посредством листовки и приложението УотсАп след екстрадицията на Дайро Антонио Усуга, прочут още като Отониел. В Съединени американски щати той е упрекнат в наркотрафик.

Според анализатори способността на картела да блокира по този метод живота в голям брой градове акцентира слабостите в продължителната битка на държавното управление против наркотрафика.

Картелът " Кланът на Залива " бе основан през първото десетилетие на този век от водачи на паравоенни групи, които отхвърлиха да се причислят към съглашението за демобилизация, към което се причислиха други въоръжени групировки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР