Колкото по-хубави станат чийзкейкчетата, толкова по-малко ще ви се иска

...
Колкото по-хубави станат чийзкейкчетата, толкова по-малко ще ви се иска
Коментари Харесай

Моите сполучливи чийзкейкчета

Колкото по-хубави станат чийзкейкчетата, толкоз по-малко ще ви се желае да ги делите с другите

Необходими Продукти

● бисквити - 150 г Petit Beurre с масло
● масло - 80 г разтопено
● извара - 300 г фина
● захар - 100 г кристал
● яйца - 2 бр.
● ванилия - 1 ч.л. дестилат
● лимонен сок - 1 с.л.
● брашно - 15 г или равна с.л.
● заквасена сметана - 185 г от 20 %

и още


● сладко от горски ягоди - 12 ч.л.
● сметана - 50 мл от 35 %, за украса

Начин на подготвяне

Фурна - 160 градуса;

Форма за мъфъни 12 бр. и книжни капсули.

Бисквитите се смилат в блендер до брашно. Изваждат се в купа и се прибавя разтопеното масло, разбърква се с шпатула доста хубаво, сместа да стане на пясък. Поставят се книжните капсули във формата и с чаена лъжичка отмерено се разпределя горната примес. Притиска се хубаво към дъното на капсулата. Оставят се настрани.

Изварата се разрушава с миксер, дружно със захарта до крем, в случай че е належащо може да се пасира с пасатор. Прибавят се яйцата, разрушава се още веднъж до гладка примес, прибавя се ванилията дестилат, лимоновият сок и равна с.л брашно. Разбива се до равен крем - към 5-7 мин., най-после се прибавя и заквасената сметана и още веднъж се разрушава до равен крем.

Със сместа се напълват 2/3 от формите върху бисквитите.

Пече се на затоплена фурна на 160 градуса за 15 мин.

При мен печенето им беше тъкмо 15 мин. Не се лъжете, че може да останат недопечени, в противен случай, времето е тъкмо, само че въпреки всичко зависи и от фурната. През времето на печене би трябвало да се следят и в случай че се виждат, малко след 15-те минути, дребни пукнатини в къпкейковете, незабавно се изваждат.

Охлаждат се във формите. След като са добре охладени доста деликатно се отстранява книжната капсула, подреждат се в плато. Отгоре се слага по ч.л сладко по желание, моето е домашно сладко от горски ягоди.

За декорацията им се разрушава сметаната до сняг. Поставя се в пош със звездовиден накрайник и се поставя сметаната - както всеки реши.

При сервиране се добавя с малко листо от мента.

Къпкейковете са подготвени.

Инфо: ApetitenTV

Формата, която употребявам за мъфини, не е от най-големите, междинен размер е, надлежно употребявам книжни капсули със същата форма, и може би по тази причина ми остана малко яйчено-сметанова примес, която аз изсипах в купичка за крем-карамел и изпекох. Единственото е, че не можах хубаво да извадя изварения крем, на усет е съвършен. Това е единствено като съвет.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР