Колко са членовете на БСП остава най-голямата загадка на днешния

...
Колко са членовете на БСП остава най-голямата загадка на днешния
Коментари Харесай

Смях. БСП няма идея колко са членовете й

Колко са членовете на Българска социалистическа партия остава най-голямата мистерия на днешния директен избор за водач на социалистите. Дори ръководителят на партийната изборна комисия Емил Войнов съобщи при старта на изборния ден, че няма точна численост. Тя щяла да стане ясна, когато се получат протоколите от изборните секции. Досега Българска социалистическа партия твърдеше, че социалистите за 80 000. За вота през днешния ден са отпечатани 83 000 бюлетини. Но директните избори за водач ще са самобитно броене на алените. Ако пред урните излязат под 50 на 100 от тях, може да се окаже, че действителната членска маса на Българска социалистическа партия е под 40 000 души.

Около 25% е интензивността на алените сега, заяви Войнов. Изборният ден за Българска социалистическа партия стартира с 7 ч. и ще завърши в 19 ч. Според партийните правила резултатите би трябвало да бъдат оповестени до 48 часа след края на вота.

Изборите са годни, в случай че в тях вземат участие над 50 % от социалистите. Не се ли случи това, следва балотаж – на 19 септември. Вътрешната съпротива в Българска социалистическа партия разгласи, че същинската численост на членската маса се крие съзнателно от Нинова, с цел да може да каже, че без значение от броя на гласувалите във вота са взели участие 50% + 1.

Припомняме, че през днешния ден Корнелия Нинова се среща пред урните с кошмара си – Кирил Добрев. Двамата влизат в преден конфликт за първия пост в Българска социалистическа партия.

Цялата предизборна акция мина в обвинявания против Нинова, че манипулира вота. За него в началото бяха номинирани 55 претенденти, от тях останаха петима – Нинова, Добрев, Красимир Янков, Валери Жаблянов и Георги Тодоров. Янков и Жаблянов прекратиха акцията си в символ на митинг против Нинова, обвинявайки я че основава условия за опорочаване на изборите. Със същите претекстове Тодоров напряко се отхвърли от борбата. Но защото това стана след печатане на бюлетините, името му попада в тях.

Гласовете за Янков и Жаблянов ще се считат за действителни, тъй като официално те не са подали на „ Позитано ” заявление за отвод от присъединяване. Вотът за Тодоров ще се счита за нереален, защото така документално е прекратил присъединяване си във вота, обясниха от ЦИК на Българска социалистическа партия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР