Колегите ни са като второто ни семейство. Често прекарваме повече

...
Колегите ни са като второто ни семейство. Често прекарваме повече
Коментари Харесай

Как да не се превърнете в обект на клюки в офиса

Колегите ни са като второто ни семейство. Често прекарваме повече време с тях, в сравнение с с нашите родители, половинки или деца. Би трябвало да сме привикнали с това, изключително в случай че екипът е добър и е в действителност наслаждение да работите в него. Някои неприятни неща в офиса обаче не могат да бъдат избегнати, като едно от тях е разискването на сътрудници. Дали поради някое положително достижение, неточност в работната нравственос или следващите клюки за флирт с сътрудник, този тип злословия са най-разпространени и могат да разрушат и най-хубавия колектив. От вас зависи дали ще се забъркате в нещо такова или ще гледате в профил. Ето по какъв начин можете да не станете жертва на злословия в офиса:

Не разкривайте прекомерно персонална информация. Има неща, които може би предпочитате близките да не знаят или най-малко не всички. Споделянето на персонални неща може да ви направи уязвими и от това да се възползват недоброжелателите към вас. Спестете си да коментирате намерено проблемите в фамилията, любовния си живот или финансите. Просто не би трябвало давате на клюкарите материал, който да могат да употребяват против вас, в случай че решат. Който желае, сигурно ще откри защо да ви разисква, само че най-малко вие не би трябвало да му давате мотив.

Това надалеч не значи, че не би трябвало да се стремите да създавате персонални връзки с вашите сътрудници. Трудно бихте оживели в работа без другари. Изберете обаче доверени лица, за които сте сигурни, че няма да ви предадат.  Споделянето на персонална информация с началниците също е малко рисковано, в случай че нямате сериозен фамилен или здравословен проблем, който да ви пречи и на осъществяването на работните отговорности.

Не започвайте романс с ваш сътрудник. Служебната романтика е най-сигурният метод да се превърнете в обект на мнения в офиса. Колкото и да се пробвате да скриете връзката си с другия човек, рано или късно нещата ще излязат нескрито. Ако въпреки всичко и двамата смятате, че си коства да се борите за връзките си, добре, само че никога не ги демонстрирайте на работното място. След края на работния ден може да показвате любовта си колкото желаете, само че в офиса би трябвало да сте експерти.

Не парадирайте с връзката си пред сътрудниците си и изключително пред началниците. Въздържайте се от обществени прояви на обвързаност или разногласия пред всички.

Контролирайте страстите си. Има хора, които намират това да гледаш по какъв начин някой изпуска нервите си за доста зрелищно и вълнуващо. Колегите ви с неспокойствие ще следят аленото ви лице, притискане на ръцете и нецензурните думи, които излизат от устата ви. След това те ще прекарат идващите дни, шепнейки за вашия изблик зад тила ви. Нормално е в някакъв миг да се изнервите на работното място, само че когато попаднете в такава обстановка, пробвайте се да останете за малко сами, до момента в който ви мине. Изчакайте да се успокоите чак тогава изразете какво възприятията, вместо да крещите и псувате. Не създавайте и вие злословия. Ако не ви харесва държанието на някого, просто отидете и му го кажете, а не започвайте да злословите по негов адрес на останалите.

Внимавайте за държанието си отвън офиса. След края на работния ден може да се отпуснете, само че въпреки всичко имайте едно мислено какво вършиме. Не говорете зад тила на сътрудниците си, тъй като това може да стигне до тях по един или различен метод, без значение че към този момент не сте на работа. Също по този начин не се дръжте непочтено, тъй като не знаете на кого може да попаднете. Бъдете деликатни и какво публикувате в обществените мрежи, даже и в извънработно време, тъй като то може да не се одобри добре от сътрудниците ви и също да станете мотив за разискване. Освен това ръководителите към този момент обръщат внимание на профилите на чиновниците си и всякаква несъответствуваща информация може елементарно да стигне до тях.

Облечете се по подобаващ метод. В природата на хората е да разясняват външния тип на останалите, без значение дали с подигравателна нотка или тъй като доста са впечатлени от визията на някого. Затова е доста значимо добре да подбирате облеклата, с които ходите на работа. Съобразявайте се с дрескода във фирмта, като забравете разголените тоалети, късите рокли, лъскавите облекла, прекомерно ярките цветове, скъсаните дънки и спортните екипи. Някои длъжности в офис изискват по-официални облекла, до момента в който  за други може да заложите на нещо спортно-елегантно. Просто не давайте на останалите мотив да ви разискват поради облеклото ви. Не всичко е във вашия надзор, само че най-малко с това може да внимавате.

Вижте още ⤵️

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР