Кокичетата в момента цъфтят из цяла Великобритания, осигурявайки една приятна

...
Кокичетата в момента цъфтят из цяла Великобритания, осигурявайки една приятна
Коментари Харесай

Продадоха кокиче на онлайн търг за 2 220 евро

Кокичетата сега цъфтят из цяла Англия, осигурявайки една приятна бляскавост, откакто страната беше ударена от няколко стихии.
Едно кокиче обаче породи стихия единствено по себе си, откакто беше продадено за рекордните 1 850 паунда (2 220 евро) на търг в eBay.
Луковицата на кокиче, чието цялостно име е „ Галантус пликатус Златни сълзи “, е основана от Джо Шарман, прочут като „ Кралят на кокичетата “, и е купена от незнаен колекционер.

Шарман преди този момент продава за 1 390 паунда (1 670 евро) луковица на кокиче на име „ Златно руно “, процесът по чието основаване му лишава 18 години.

Новият тип е от същата линия като Златното руно, само че венчелистчетата му имат по-отчетлива форма на „ шапка Пикси “, написа Daily Mail.

Почитателите на кокичетата, известни като галантофили, настояват, че част от чара им е това, че най-вече белите цветя се „ кръстосват “ всяка година, което пък основава идната версия, която „ наложително би трябвало да се има “.

Авторът в областта на градинарството Вал Борн споделя, че луковицата, купена в eBay, ще „ отиде под ножа “.

„ Ще я разрежат на 20 елементи и ще стартират да продават обособени растения. Ще си върнат парите за три или четири години. Това е едно бясно хоби‘, добавя тя.

Шарман е казвал, че сигурността е сериозен проблем.

„ Познавам хора, които са отваряли градините си, а по-късно всичо им е било открадвано. Аз не разтварям моята градина. Да крадеш кокичета е като да крадеш ван Гог.

Ако е необичаен тип, галантофилите ще знаят кой го е развъдил и от кое място е откраднато “, твърди той
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР