КОКА-КОЛА ХБК БЪЛГАРИЯ ЗАСЛУЖИ ОТЛИЧИЕТО НАЙ-ДОБЪР FMCG ПРОИЗВОДИТЕЛ“ В ПЕТОТО

...
КОКА-КОЛА ХБК БЪЛГАРИЯ ЗАСЛУЖИ ОТЛИЧИЕТО НАЙ-ДОБЪР FMCG ПРОИЗВОДИТЕЛ“ В ПЕТОТО
Коментари Харесай

КОКА-КОЛА България с отличие за Най-добър FMCG производител 

КОКА-КОЛА ХБК БЪЛГАРИЯ ЗАСЛУЖИ ОТЛИЧИЕТО „ НАЙ-ДОБЪР FMCG ПРОИЗВОДИТЕЛ “ В ПЕТОТО ИЗДАНИЕ НА КОНКУРСА PROGRESSIVE AWARDS Компанията завоюва и премия за „ Най-добър нов артикул - Алкохол “, в партньорство с  Браун-Форман България
Кока-Кола ХБК България за следващ път съумя да извоюва почетни оценки в две категории на петото издание на влиятелния конкурс PROGRESSIVE AWARDS 2023, чиято цел е да отличава сполучливите компании и марки от бързооборотния отрасъл. Категориите, в които компанията си завоюва справедливо самопризнание, са „ Най-добър FMCG производител “ и „ Най-добър нов артикул - Алкохол “, в партньорство с Браун-Форман България за нововъведението Finlandia Botanical Wildberry & Rose.

Кока-Кола ХБК България заслужи наградата за „ Най-добър FMCG производител “ в оспорвана конкуренция с компании - производители на потребителски артикули, опериращи на българския пазар както в модерната, по този начин и в обичайна търговия, осъществили оборот от най-малко 10 млн. лева през 2022 година Сред критериите за продобиване на оценката са динамичността на продажбите на годишна база, новодобавените марки в портфолиото, броят търговски обекти, предлагащи портфолиото на фирмите, приноса за развиването на категориите, в които те оперират, както и маркетинговите акции, съдействали за постигането на най-хубави резултати през миналата година.
-->


Икономическият принос на Системата на Кока-Кола в България се равнява на 0,5% от Брутният вътрешен продукт на страната за 2022 година, като всеки 1 лев, изхарчен за питиета на Кока-Кола, води до 75 стотинки доходи за България. Компанията не стопира да извършва предварително и част от поетите си задължения за стабилно развиване, като регистрира понижаване на директните въглеродни излъчвания с 30%, както и обстоятелството, че 100% от опаковките на всички Кока-Кола артикули към този момент са рециклируеми.

„ От името на Кока-Кола ХБК България благодаря за премията! Тя е следващо самопризнание за напъните и отдадеността на целия ни екип. Като най-големия производител на безалкохолни питиета у нас, ние не стопираме да се развиваме и се стремим да предложим на потребителите ни 24/7 портфолио, което да им дава всяка напитка, от която се нуждаят. В същото време, държим всяка част от бизнеса ни да бъде построена стабилно, с цел да бъде ефикасна както през днешния ден, по този начин и в бъдеще, показа Емил Колев, началник на индустриалния център на компанията в Банкя, и добави: „ Щастливи сме, че при започване на 2023 година направихме поредна стъпка към визията ни за „ Свят без боклуци “, въвеждайки новите прикрепени капачки за цялото ни безалкохолно портфолио, с което улеснихме събирането и преработването на задачите опаковки. Всичко това ни дава още по-голям тласък отсега нататък – да си слагаме все по-амбициозни цели в името на общото ни стабилно на следващия ден. “

Новата Finlandia Botanical Wildberry & Rose също донесе първото място за Кока-Кола ХБК България и Браун-Форман България, в категория „ Най-добър нов артикул - Алкохол “. Продуктът среща потребителите с най-хубавото от финландската природа в композиция с богат мирис на диви горски плодове и нежно благоухание на градинска роза. Иновативният нов бранд стъпва на актуалните потребителски трендове за консумация на питиета с по-нисък алкохолен градус, без захар, изкуствени оцветители и овкусители и е самобитен мост сред света на джина и водката.



Победителите в петото издание на PROGRESSIVE AWARDS тази година, бяха отличени след гласоподаване траяло месец и половина, извършено измежду 12 500 мениджъри на компании от бързооборотния отрасъл, част от базата данни на сп. PROGRESSIVE.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР