Кои събития промениха страната ни през изминалата 2021 г. –

...
Кои събития промениха страната ни през изминалата 2021 г. –
Коментари Харесай

Равносметката за 2021 г.: Кои бяха най-значимите събития в България?

Кои събития трансформираха страната ни през миналата 2021 година – върху това разсъждаваха журналистът Валерия Велева, културният антрополог Харалан Александров и икономистът Красен Станчев.

И тримата оповестиха, че миналите избори са едно от водещите събития в страната. „ Никога не сме имали година с четири избора “, сподели Валерия Велева.

Тя добави, че новото държавно управление се пробва да позволява проблемите в придвижване.

За Красен Станчев събитието на годината е мораториумът върху цените на електрическата енергия. „ Това не се е случвало от 1984 година насам с тази разлика, че тогава можеше да се прави режим на тока, а в този момент не може “, сподели Станчев.

Харлан Александров дефинира годината с думата загуба – на човешки животи, на сигурност и предсказуемост, само че и на политически фигури, визирайки края на ръководството на Бойко Борисов.

„ Има една процедура президентът да дава поръчения без да носи отговорност за нищо. Това го видяхме още при връчването на мандата на държавното управление, само че и по други мотиви също. В същото време това, което е изключително е, че бизнесът внезапно става угодничав по отношение на оня, за който се допуска, че е главен активист в политиката, макар че това конституционно не е уредено “, разяснява Станчев.

Според Валерия Велева има заплаха в случай че се свика КСНС той да бъде провален и заради тази причина Румен Радев не го привиква. „ Радев се пробва да си презентира новата роля във властта. Допускам, че кабинетът ще се еманципира от президента, а и Кирил Петков надали вътрешно е доста удовлетворен от срещата на президента с бизнеса “, сподели Велева.

Относно невижданото напрежение сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата Велева разяснява, че надали държавното управление ще успее да смъкна Иван Гешев от поста на основен прокурор.

Относно здравната рецесия Харлан Александров разяснява, че протестът на обществото против имунизацията е извратен прочит на свободата. „ Ние избираме да се борим против чувството, че губим надзор над живота си като намразим модерността, науката и най-големите постижения на цивилизацията “, сподели той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР