Когато заговорим за контрол, много хора получават паник-атаки Защо ви 

...
Когато заговорим за контрол, много хора получават паник-атаки Защо ви 
Коментари Харесай

Министър Пулев към Даниел Лорер: Защо ви е страх от надзор във Фонда на фондовете?


Когато заговорим за надзор, доста хора получават паник-атаки

„ Защо ви  е боязън от контрол, господин Лорер? Защо ви е боязън от контрол? Кой го е боязън от надзора? Поехме щафетата в Министерството на нововъведенията и растежа с едно доста мощно възприятие на отговорност. Фокусът са чисти, транспарантни процеси и спомагателни равнища на надзор. За жал, когато заговорим за надзор, доста хора получават паник-атаки. “ Това сподели министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев в отговор на въпрос от народния представител Даниел Лорер, обвързван с ръководството на Фонда на фондовете.

По думите му спомагателният надзор се прави в името на страната, хората и на дребните и междинните предприятия и бизнесмените. „ Въвеждането на двустепенна система на ръководство във ФнФ – с Надзорен съвет-е стъпка тъкмо в тази посока “, посочи министърът.

„ Говорим за една централизация на власт и на пълномощия, която не подсигурява задоволително отбрана на интереса на страната и на цялостната екосистема “, изясни той. По думите му МИР заздравява Управителния съвет, тъй като по правилник там би трябвало да има трима членове, а към този миг те са двама.  „ Протегнахме ръка на банковите сътрудници, на Неправителствени организации, които приказват от името на бизнесмените. Очаквам от тях да предлагат още един човек, който да извършва отговорностите по правилник на равнище Управителен съвет “, сподели още министър Пулев и добави, че в допълнение се основава и Надзорен съвет.

 „ Надзорният съвет към Фонда ще бъде назначен краткотрайно до осъществяване на конкурс. Членовете на Надзорния съвет ще бъдат оповестени през днешния ден “, сподели още той.

„ Това ще бъдат хора с на практика опит и част от тази екосистема. Хора с на практика опит в ръководството на дългови и дялови принадлежности. Лица от промишлеността с безупречна известност “, разяснява още министърът.

По думите на министъра, от встъпването му в служба през август, МИР води открит и регулярен разговор с всички представители на Неправителствени организации и представители на бизнесмените и банкови сътрудници, както и  с цялата стартъп-екосистема. „ Ние залагаме на открит и почтен разговор. Имаме работна група, въз основата на която споделяме нашия прочит и резултатите от вътрешни одити и такива от европейски институции. Общуваме с всевъзможен тип Неправителствени организации организации, които приказват от името на бизнесмените. Те приказват от името на бизнесмените, а не Вие, народен представител Лорер “, сподели министър Пулев.

Министърът добави още, че е на 3-ти октомври, за рекордно къс период, е утвърдена новата европейска стратегия „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията за 3 милиарда лева, а над 1 милиарда лева от нея ще се ръководят от ФнФ под формата на финансови принадлежности.

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР