Когато става дума за коалиционни преговори, там вече стои въпросът,

...
Когато става дума за коалиционни преговори, там вече стои въпросът,
Коментари Харесай

Образователният министър: Нямам проблем да работя с Кирил Петков и Асен Василев |

" Когато става дума за съдружни договаряния, там към този момент стои въпросът, ще имаме ли един учебник, дали ще имаме някакви други цели. Това са неща, които би трябвало да се обсъдят. Ако вярно са сложени целите, дилемите, аз нямам проблем да работя в екип с Асен Василев и Кирил Петков ", заявява министърът на образованието и науката акад. Николай Денков пред медиите през днешния ден.

Тримата работят дружно отпреди влизането си в политиката посредством служебния кабинет. За положителните им връзки подсказват и реверансите, които вършат един към различен. Още на старта на политическия план на Петков и Василев акад. Денков съобщи подготвеност да го поддържа, Кирил Петков също се е изказвал позитивно за работата на акад. Денков. Дали той ще бъде новият остарял министър на образованието в кабинета, за чието сформиране текат договаряния сред " Продължаваме промяната ", " Демократична България ", Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия, следва да разберем.

По отношение на рецензиите, че би основал неравнопоставеност по повод достъпа до обучение, в случай че позволи връщане към присъственото образование на учениците над пети клас, за които учебните заведения и/или родителите могат да заплащат тестванията за Коронавирус, Денков разяснява: " В учебната система би трябвало да има единодушие сред шефове, учители и родители, с цел да се случат тестванията ". Резерви към подготвяната взаимна заповед на министрите на образованието и опазването на здравето по самодейност на Денков показаха по-рано през днешния ден синдикати. Породи се напрежение и измежду шефовете, върху които би била трансферирана отговорността за връщането на учениците в клас, без да са им обезпечени средства, с цел да купят нужните проби.

От изказването на министъра не стана ясно по кое време страната ще обезпечи проби за V-VII клас и от VIII до XII, такива в този момент има единствено за I-IV. Каза единствено, че доставката им била " предпочитана ".

" В момента не е въпросът в средствата. Разбира се, когато включим всички възпитаници, ще трябват и спомагателни средства, имахме полемика по този въпрос, само че сега въпросът е да има проби в складовете. Организацията е такава, че в деня, в който се появят тестванията, на другия ден вечерта, те са към този момент във всички учебни заведения ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР