Когато собственикът на бордей Йон Хеер отново отвори своя клуб

...
Когато собственикът на бордей Йон Хеер отново отвори своя клуб
Коментари Харесай

Проституция и пандемия: загива ли най-старата професия

Когато притежателят на коптор Йон Хеер още веднъж отвори своя клуб Месалина в Щутгарт, той желае да покаже, че е употребявал оптимално времето на пандемията, с цел да ремонтира мястото. От март 2020 година неговият клуб, както и обществените домове са затворени поради пандемията. Сега Хеер се надява, че още веднъж ще отвори порти през март. Перспективата е неразбираема. Той споделя, че не знае дали клиентите ще се върнат назад, допуска обаче, че ще има проблеми с незадоволителния брой дами, които желаят да работят.

Заради пандемията проститутките в Германия работят незаконно

Доведе ли пандемията де факто до анулация на проституцията? Разследване на Зюдвеструндфунк (SWR) демонстрира, че в Германия коронавирусът по-скоро я е лимитирал в незаконната сфера. Само в Щутгарт всекидневно сред 300 и 500 дами оферират услугите си. Те могат да бъдат наети по телефона, вършат визити по домовете или одобряват клиенти в личните си жилища.

Една от тях е 21-годишната Ярина от Румъния. До 16 март 2020 година тя е работила като продажница в обществен дом, а през днешния ден практикува специалността си от у дома. Наемателят знае с какво се занимава Ярина, по тази причина е удвоил наема ѝ. Сега тя заплаща 3000 евро месечно. 1400 евро костват обявите в порталите за секс услуги. Тези разноски се равняват на половината ѝ приход.

След началото на пандемията за малко тя се прибира в Румъния, само че скоро по-късно взема решение да се занимава с незаконна проституция в дома си. Парите са ѝ нужни, с цел да устоя фамилията си. Без нейната помощ, родителите на Ярина в Румъния не могат да се оправят. Тя е изцяло беззащитна пред клиентите си. „ Понякога хора, които идват в жилището ми, са нападателни. Те ме наскърбяват, само че не мога нищо да направя. Страх ме е, тъй като съм сама. "

Насилието се е трансформирало в всекидневие

Няколко седмици след изявлението Ярина е измъчвана и насилена в жилището си, споделя нейният юрист. Прокуратурата в Улм проверява случая.

Насилието против дамите, работещи в секс промишлеността в Германия, е повишено по време на пандемията. Стига се и до убийства. Адвокатът Щефан Холох, който съставлява и Ярина, разказва насилието против проститутки като всекидневие: “След като всички бардаци и обществени домове бяха затворени поради ограниченията против пандемията, проституцията се ограничи единствено в рисковите зони, в които дамите са беззащитни. Клиентите се усещат самоуверени, стават нападателни, принуждават ги към полови услуги, които не са били контрактувани преди този момент, и по този начин се стига все по-често до сериозни обстановки. “

Много дами са останали на улицата

Положението на проституиращите дами е мъчно освен в Щутгарт. Нелегалната проституция се е наложила в съвсем всички огромни немски градове. Юлия Веге е обществен служащ в Манхайм. Тя споделя, че в следствие от пандемията доста дами са останали бездомни, само че все пак не престават да работят. „ Срещала съм дами, които ми описват, че спят в колите си. Една от тях беше бременна. Тя също спи в автомобила си, тъй като няма къде другаде, а и там може да работи “, споделя Веге. Това са “условия, които даже не можем да си представим “.

Една от засегнатите е 30-годишната Мария от България. Тя прекарва дните си в кафене, където чака да бъде заговорена от клиенти. Услугите си тя предлага в задни стаички, в коли, в домовете на клиентите. Хигиената се оказва главно предизвикателство. “Затова нося със себе си постоянно една бутилка вода и с нея се шетам в всякакви тоалетни”, споделя дамата. Тя споделя за свои колежки, които спят в заведението, и заплащат за това на притежателя му.

Нелегалната проституция е проблем

Законът за отбрана на проститутките, признат в Германия през 2002 година, явно не предлага задоволителна отбрана. Социалните служащи и консултантските центрове са на мнение, че управляващите би трябвало да извърнат по-сериозно внимание на незаконната проституция по домовете, която в допълнение утежнява обстановката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР