Когато нещо започне като порнография, то остава порнография. Така бившият

...
Когато нещо започне като порнография, то остава порнография. Така бившият
Коментари Харесай

Пламен Киров: Ако нещо започне като порнография, то остава порнография

Когато нещо стартира като порнография, то остава порнография. Така някогашният парламентарен арбитър проф. Пламен Киров разяснява отхвърлянето на плана за нова Конституция от Народното събрание през вчерашния ден.

ГЕРБ стартира преди няколко месеца концепцията за избори за Велико национално заседание, което да пристъпи към промени в главния закон. Изненадващо планът влезе изключително в пленарната зала през вчерашния ден, до момента в който течеше разискването на Бюджет 2021 година, а Националният действен щаб разгласи нови по-строги ограничения против COVID-19. Мнозинството в Народното събрание отхвърли предлагането на ГЕРБ.

По думите на Пламен Киров планът е бил изначално жертван на неуспех, заяви novini.bg.

" Беше ясно - нямаше упоритост (...)Доверието в страната не може да бъде върнато елементарно. Когато деструктивните дейности се следят във всички дейности, не може да очаквате, че това доверие ще се възвърне елементарно ", добави той.

" В същия ден, в която разгласяваме локдаун, мъчно ми е да си показва, че в случай че Народното събрание беше взел решение за Велико народно събрание, Борисов щеше да си подаде оставката. Това е методът на парламентарното болшинство към тези съществени проблеми ", разяснява още специалистът.

Пламен Киров подсети, че Венецианската комисия е имала рецензии към плана. Той беше безапелационен, че по метода, по който ГЕРБ са подходили към смяна на Конституцията - не се прави.

" Може би в някоя бананова република - да, само че в Европа - не ", безапелационен бе той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР