Когато избират специалността си – офталмология, едва ли са си

...
Когато избират специалността си – офталмология, едва ли са си
Коментари Харесай

Защо очни лекари станаха доброволци в COVID отделение: Д-р Светослав Славчев и д-р Пио Импилиатели

Когато избират специалността си – офталмология, надали са си помисляли, че ще прекарат цяла година от специализацията си в Коронавирус поделение. При това по свое предпочитание.

Те са двама вдъхновяващи млади лекари, избрали да бъдат доброволци в Александровска болница.

Снимка: bTV

Рано заран в кабинета по очни заболявания, по обед във имунизационния център, късна нощ в Коронавирус отделението. Правенето на положително за тях е ежечасна отговорност без въпросителни.

Снимка: bTV
Д–р Светослав Славчев от Видин, България и доктор Пио Импилиатели от Сиена, Италия намират своето другарство, до момента в който следват медицина в Софийския университет, а с общия път на специализация при доцент д–р Александър Оскар не престават традицията в лекарските им фамилии. Нормалният темп на образование в кабинета за тях стопира без съмнение доскоро повече от година.

Снимка: bTV
„ Още от първият ден, това беше 14 март предходната година, те не се поколебаха и бяха измежду първите доброволци, които влезнаха в тогавашното Коронавирус поделение. Oт тогава до момента те са в действителност във всеки един миг на първа линия. Наистина е необикновено по какъв начин може един човек нощна промяна да бъде интензивно претрупан в Коронавирус отделението, на другия ден да продължи своите професионални задължения в клиниката с имунизации. Tова го вършат ден след ден, седмица след седмица - към този момент месеци наред “, сподели доктор Оскар.

Снимка: bTV
„ Не знаех какво ще чакам. Никога не съм вярвал, офталмологията е радикално друга спрямо инфекциите, само че ми се наложи в последната година да се преобразува нашата активност и в този момент комбинираме всичко “, изясни доктор Славчев.

Снимка: bTV

„ Не чаках толкоз дълго да продължи. Там от вътрешната страна нещата са доста по–различни “, споделя Импилиатели.

Той разяснява и че е пристигнал първоначално у нас, с цел да стане футболист, само че след това взема решение да се занимава с нещо по-сериозно. Днес към този момент 10 годни в България не съжалява.

Далеч от околните, с цел да продължат в този преобърнат свят са им задоволителни засмените очи на децата, които лекуват и вярата, че с все множеството имунизирани ще могат да заживеят предходния си живот.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР