Когато има политическа криза, решението са нови избори, пише го

...
Когато има политическа криза, решението са нови избори, пише го
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Когато има политическа криза, решението са нови избори

„ Когато има политическа рецесия, решението са нови избори, написа го в учебниците по политология “, сподели на брифинг пред медиите през днешния ден във Варна ръководителят на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

Президентът връчва втория мандата в идващите дни

Според него останалите партии са уплашени от растежа на „ Възраждане “ и, с цел да не позволен нови избори, са подготвени да създадат каквото и да било. Той обаче добави, че не чака да има държавно управление, тъй като по думите му „ тези хора не са простаци и имат инстинкт за политическо самозапазване “.

Според Костадинов концепцията за ротационен министър председател е „ върхът на нелепостта “.

Костадинов за следващ път повтори, че единственото държавно управление, което ще поддържат, е с мандат на „ Възраждане “. Според него президентът Румен Радев няма да връчи третия мандат на неговата партия, тъй като тя е единствената политическа организация отвън така наречен „ вашингтонски консенсус “.

През първите 9 месеца министър председател ще е Николай Денков, а през идващите 9 – Мария Габриел

„ Иначе, в случай че ни бъде възложен подобен мандат, е естествено, че никой няма да ни поддържа и ние сме наясно с това “, уточни Костадинов.

Той добави, че в случай че получат мандата, ще покажат управническа стратегия, състав на държавно управление и ще кажат ясно и изрично какви ще бъдат ходовете на „ Възраждане “ до края на годината.

В отговор на въпрос за упреците, че симпатизанти на „ Възраждане “ са хвърляли алена багра по постройката на Европейска комисия, той сподели, че схваща това като хвалба за изразената от тях гражданска позиция, тъй като по думите му „ това, което се случи през вчерашния ден, се случва постоянно по улиците на всички огромни европейски градове “.

След похищението против постройката последваха остри реакции

Той добави, че тъкмо представителите на възмутените от техните дейности демократични „ доносническо-демократични среди “ са били тези, които са въвели мятането с алена багра по здания на български държавни институции.

Според него, за разлика от тях, от „ Възраждане “ не посягали на монументи на културата. По думите му, когато някой стартира да приказва по този метод, това е апотеоз на лицемерието.

Вчера участници в шествие под надпис „ Поход за мир “ хвърляха алена багра по постройката

В отговор на позицията на водача на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка изцапването на постройката на Европейска комисия Костадинов сподели, че истината била, че в България има инфилтрация, само че тя била на зловредно американско въздействие. Той добави, че няма значение от кое място идва въздействието – от Вашингтон

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР