Когато една авиокомпания поръчва нови самолети, тя има чудесната възможност

...
Когато една авиокомпания поръчва нови самолети, тя има чудесната възможност
Коментари Харесай

От звук без слушалки до повече място: Нови самолети, нови екстри

Когато една самолетна компания поръчва нови самолети, тя има чудесната опция да увеличи привлекателността си измежду пасажерите, които търсят оптимален комфорт - изключително при полетите на дълги дистанции.

Japan Airlines (JAL) прави тъкмо това, като тази седмица компанията показва интериора на своя високотехнологичен нов аероплан Airbus A350-1000, " който ще се трансформира в новия флагман за интернационалните полети след съвсем 20 години ", излиза наяве от нейното изказване, представено от CNN.

JAL е поръчала 13 от огромните широкофюзелажни самолети на Airbus. Първоначално те трябваше да влязат в употреба в края на ноември и да се употребяват по маршрута Токио (Ханеда) - Ню Йорк (JFK). Но този период беше отсрочен " поради спиране на веригата за доставки, което визира доставката на съставни елементи “. Новите самолети се чака да стартират да летят " преди края на годината ".

Междувременно обаче авиопревозвачът разгласява детайлности за удобствата, които ще бъдат предоставяни на пасажерите на борда на новия A350-1000.

Първите в света стереоуредби без слушалки

В ера, в която улеснения като душове и частни жилища са нормални за комерсиалната авиация, за една самолетна компания може да бъде предизвикателство да се отличи от конкуренцията. Това постоянно изисква да се предложи нещо ненадейно.

В случая с JAL, те са премахнали нуждата от слушалки в предната част на самолета.

В кабините на новия A350-1000 - и в първа, и в бизнес класа, ще се предлага това, което съгласно самолетната компания е " първото в света " стерео без слушалки. Пътниците могат да слушат системата за развлечение по време на полет, като употребяват вградените в облегалките за глава високоговорители.

Технологията, основана от френския дизайнер на самолетни интериори Safran в съдействие с компанията за аудиотехнологии Devialet, е показана за първи път на миналогодишното ревю Aircraft Interiors Expo (AIX) в Хамбург, Германия.



„ Тя не може да замести чувството за пашкул от слушалките с шумопотискане, само че е комфортна и наподобяват повече чувството за гледане на филм на дивана. Би било идеално, в случай че летите с някой различен и желаете да разговаряте и да си взаимодействате, до момента в който гледате филм дружно ", споделя Франческа Стрийт от CNN Travel, която е тествала аудиосистемата по време на събитието.

Кабини за първа класа

Полетът от Токио до Ню Йорк е съвсем 13 часа, което значи, че пасажерите със средства ще бъдат изкушени от новите изискани жилища на JAL в първа и бизнес класа.

Кабината за първа класа ще разполага единствено с шест „ жилището “ - всеки със независима плъзгаща се врата, разграничени на два реда по три.

Това е с две места по-малко от предлаганите в първокласния салон на самолетите Boeing 777-300ER, които в този момент обслужват доста от полетите на JAL на дълги дистанции.

Личният живот и пространството са основни съображения. Затова и във всеки апартамент има увеличено пространство за предпазване и дребен дрешник.

Пътниците от първа класа могат да избират сред три режима на седене в своите жилища. Има цялостен диван, комбинирана седалка/единично легло и цялостно двойно легло.

Що се отнася до размерите, стената на всеки апартамент се издига на височина почти 157 сантиметра. Разстоянието сред седалките е почти 211 сантиметра, а ширината е към 123 сантиметра. Леглото се разтяга на удобни 203 сантиметра, а всеки екран е 41 инча.



Кабини за бизнес класа

Самолетите JAL 777-300ER, които понастоящем обслужват полетите на JAL на дълги дистанции, разполагат с 49 места за бизнес класа. С новия A350-1000 самолетната компания ще усили този брой на 54, разпределени на 14 реда в настройка 1-2-1.

Въпреки този скок на местата, в изказването на JAL се споделя, че " достатъчното разстояние е приоритизирано, с цел да се обезпечи удобно и самостоятелно прекарване по време на полет ".

Сред най-големите идни промени са вратите на жилищата в бизнес класа, които обезпечават по-голямо усамотение, и разположението на кошовете за предпазване на движимости над главите, които са сложени единствено откъм прозорците, " с цел да се сътвори по-отворена атмосфера ", споделя JAL.

По отношение на размерите, стените на жилищата са с височина към 132 см, а всеки екран е 24 инча. Ширината на седалките е към 56 сантиметра, а височината им е 130 сантиметра. Когато се трансформира в легло, дължината е почти 198 сантиметра.

Авиокомпанията твърди, че специфични структури разпределят отмерено натиска върху тялото.

Има и електрическа бариера за усамотение за тези, които пътуват със спътници, и, сходно на първа класа, в допълнение пространство за предпазване във всеки апартамент, в това число дребен дрешник.

Премиум и пестелив клас кабини

Често срещан въпрос измежду пасажерите: коства ли си да се заплаща в допълнение за премиум икономична класа? Наистина ли разликата е толкоз огромна спрямо икономичната класа?

В устрема си да отговори на тои въпрос JAL предлага няколко нови благоприятни условия - прибавя огромни загради сред 24-те места в премиум икономичния салон, които ще бъдат ситуирани в настройка 2-4-2 да вземем за пример.

Освен това това ще бъде " първата премиум икономична класа в света, която вкарва електрически ръководена функционалност за наклоняване на седалката ".

Широчината на седалките в тази част е към 48 сантиметра, има електрическа опора за краката, която може да се контролира по този начин, че да седи хоризонтално за спомагателен комфорт.

Що се отнася до развлеченията, новите 4K монитори са 16-инчови - 1,3 пъти по-големи от настоящия модел, споделя самолетната компания.

По отношение на икономичната класа, написа в умозаключение CNN, си коства да се означи, че JAL е отличена с премията " Най-добро място в икономичната класа на самолетна компания " пет следващи години в границите на Skytrax " World Airline Awards ". И новите A350-1000 евентуално са отражение на задачата на самолетната компания да продължи да печели тази купа. В изказването на компанията се споделя, че тя " в допълнение е нараснала просторното пространство за краката и е подобрила седалките за по-голям комфорт ".

Всяка от 155-те седалки в икономичната класа на самолета, проектирани от Recaro, е с ширина към 46 см - в горния завършек на междинното за промишлеността - и с височина 84-86 см. Те са ситуирани в настройка 3-3-3 на 18 реда.

Същевременно 4k мониторите в този салон са 13-инчови и имат Bluetooth връзка, което разрешава на пасажерите да употребяват личните си слушалки, до момента в който се любуват на системата за развлечение по време на полет.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР