Когато държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен описва позицията на

...
Когато държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен описва позицията на
Коментари Харесай

Байдън не изключва сътрудничество с Путин – независимо как го нарича, според The Washington Post:

Когато държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен разказва позицията на президента Джо Байдън по съществени въпроси на външната политика, отговорите му разкриват не толкоз някаква „ теория “, колкото прагматично мислене, фокусирано върху следните задания: да взема решение проблеми, да води категоричен разговор с другари и съперници и поетапно да укрепва „ реда, учреден на правила “, разясняват в редакцията на изданието The Washington Post. Ето какво гласи текстът, в превод на " Фокус ":
Блинкен очерта „ мирогледа “ на Байдън в скорошно обстойно изявление. Няма различен човек, който да е работил по-дълго с Байдън по тези въпроси и би познал по-добре метода на президента към другите проблеми, тъй че този диалог дава опция да се разбере в елементи логиката на бъдещите решения за външната политика на Съединени американски щати.
 Байдън: Употребата на оръжие в Съединени американски щати е зараза Байдън: Употребата на оръжие в Съединени американски щати е зараза
Актовете на принуждение с потребление на огнестрелно оръжие в Съединени американски щати се трансфораха в същинска зараза и интернационален срам. Те костват ежеднев...
Най-горещата и сензитивна тематика е Афганистан и Блинкен даде да се разбере, че Байдън ще изтегли американските войски от страната, без обаче да афишира никакви съответни периоди. На въпрос дали Байдън е позволил грешката, че в действителност е определил краен период за евакуиране на войските от Афганистан, когато неотдавна съобщи, че не може да си „ показа “, че те ще бъдат там през идната година, Блинкен отговори много изрично: „ Тези думи тъкмо отразяват неговото мислене. Не мисля, че това е неточност... Правим това към този момент 20 години и той даде да се разбере, че като президент желае да докара този спор до рационален край, а това допуска и завръщането на нашите войски вкъщи “.
В този подтекст Блинкен се пробва да изготви проекти за обезпечаване на постоянен временен интервал след изтеглянето на американските войски. По-специално, съгласно редакцията, американски чиновници споделят с талибаните и държавното управление в Кабул някои от своите съображения по отношение на преходния интервал, които включват съществени правила на ръководство, предварителни избори и ограничения за реализиране на трайно и надеждно преустановяване на огъня.
Байдън осъзнава, че Афганистан може още веднъж да влезе в революция и „ Ал-Кайда “ е в положение да възвърне своите убежища в страната в границите на две години след изтеглянето на американските войски. Според американския водач обаче, в случай че Съединени американски щати оставят гарнизон в Кабул, до момента в който талибаните завладяват районни центрове, този дребен контингент на Съединени американски щати ще попречи на събирането на разследваща информация и битката с тероризма.
Говорейки за Афганистан, Блинкен употребява фразата „ примирение и убеденост “, която ясно разказва метода на Байдън към потреблението на американската мощност в по-широк подтекст. Опитът от Ирак и Афганистан научи Байдън, че Съединени американски щати не могат просто да принудят другите да „ пишат под тяхна диктовка “. Независимо от това, американският водач остава убеден, че на доста места американските хрумвания може да имат „ подсилващ резултат “.
Байдън приема същия прагматичен метод и към Русия. На въпрос по какъв начин водачът на Белия дом си е разрешил да дефинира съветския президент Владимир Путин като „ палач “, като в същото време не отхвърля да си сътрудничи с него, Блинкен уточни метода на действителната политика. Според него „ президентът е доста здравомислещ в оценката на две неща: той би трябвало да държи Русия виновна за всяко нейно неразумно или враждебно деяние, като в същото време остава отворен за съдействие “, когато това е от изгода както за Москва, по този начин и за Вашингтон.
 Управлението на Байдън се готви да ускори контрола върху огнестрелното оръжие Управлението на Байдън се готви да ускори контрола върху огнестрелното оръжие
Администрацията на американския президент Джо Байдън разгласи, че ще създаде ограничения за стягане на регулациите на притежаването на оръжи...
Блинкен беше „ обезпокоен “ от неотдавнашното решение на Путин да разположи хиляди бойци и тежка техника на украинската граница. По-специално Държавният департамент се притеснява, че сходни дейности могат да прераснат в нещо доста по-опасно.
Байдън ще предприеме сходен метод към Китай, защитавайки ползите на Съединени американски щати и изследвайки областите на евентуално съдействие. По-конкретно, Блинкен означи, че Байдън му е споделил да „ изпрати сигнал “ на китайските водачи на среща предишния месец, че дейностите на Пекин в Синдзян, Хонконг, Тайван и Южнокитайско море не са единствено вътрешни работи на Китай, а опасност за интернационалния ред, учреден на разпоредбите.
Като се има поради, че светът се трансформира със „ свръхскорост “, Байдън работи в сходство с обичайните възгледи на световното водачество на Съединени американски щати. „ Той нееднократно е виждал, че когато спрем да се държим като водач, някой различен - този някой от ден на ден се трансформира в Китай - се пробва да се утвърди вместо нас “, сподели Блинкен и добави, че сходно развиване на събитията може да нанесе вреди на американските ползи или полезности. При различен сюжет никой въобще няма да заеме мястото на Съединени американски щати, което по думите на държавния секретар води до „ безпорядък и живот съгласно законите на джунглата “, което също вреди на Съединени американски щати и техните съдружници.
Намирането на прагматичен баланс сред полезности и национални ползи е непрекъснато предизвикателство за Вашингтон. Оценката на Байдън за военните граници на Съединени американски щати, както и обичайният му залог за присъединяване на Америка в международните каузи, може да го отличава от предшествениците му като Доналд Тръмп и Барак Обама, които бяха изправени пред същата алтернатива, само че имаха доста по-малко опит зад тях.
„ След този диалог имиджът на Байдън, който сътворих след встъпването му в служба - добросърдечен сивокос човек зад кормилото на „ Ферари “ - въобще не се е трансформирал. Идеите на Байдън за света се коренят в предишното, само че те са били тествани на процедура и също по този начин съставляват извънредно съвременна версия на изкуството на вероятното “, обобщава изданието.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР