Когато чистим дома, ние често пъти пропускаме някои важни неща.

...
Когато чистим дома, ние често пъти пропускаме някои важни неща.
Коментари Харесай

5 съвета за по-чист дом

Когато чистим дома, ние неведнъж пропущаме някои значими неща. Затова в този момент ще ви срещнем с 5 скъпи препоръки по какъв начин вярно да почистите вашето място за живеене, тъй че то да е постоянно прелестно и ухаещо на прохлада.
1. Пускайте постоянно прахосмукачка
Може да звучи тривиално, само че е истина. Прахолякът се въди всеки ден, като в множеството случаи е незабележим за нашето око. Но всичко това го дишаме и то навлиза в белите ни дробове. Прахът остава по всевъзможни повърхности. Когато е на пода, би трябвало да пуснем прахосмукачка. Но прахуляк се събира и по мебелите, пособията за храна, лампите, корнизите, пердетата. Ако пускате 3 пъти на седмица прахосмукачката, може да се окаже, че не е задоволително. Особено, в случай че страдате от алергии, вие би трябвало да се отървете от прахоляка по-често. Редно е да имате по-мощна прахосмукачка, която ще отстрани праха единствено за двайсетина минутки. Намерете парцал и забършете всички повърхности, които улавят прахуляк.
2. Почиствайте дивани, матраци и всякаква мека мебел
Идеалното местообитание на акарите е тъкмо в матраците. Колкото по-често лежите на тях, толкоз по-благоприятна става средата за увеличение на количеството алергени и прахуляк. Затова е значимо да наблегнете на тяхното разчистване, като може да употребявате спомагателни плъгини към прахосмукачката.
 Как да почистим банята с най-малко старания Как да почистим банята с най-малко старания
Почистването на банята е едно от най-досадните домашен обвързване, само че е нужно да го вършим постоянно, с цел да ни е по-лесно и да се чувств...
3. Почиствайте главно банята и тоалетната
Заради влагата, в банята постоянно може да се появи мухъл и плесен. Оставяйте по-често след къпане вратата полуотворена, с цел да излезе влагата отвън банята. Ако някъде има застояла вода, би трябвало да се отървете от нея и да я попиете до изсъхнало. Влагата може да повреди фугите по пода и по стените.
4. Премахнете неприятните миризми
В кухнята неведнъж готвим, само че не се замисляме, че миризмите се придвижват на всички места. На никого не му е прелестно да мирише през целия ден на пържено в помещението, където спите. Затова използването на първокласен абсорбатор е доста значимо. Винаги проветрявайте, до момента в който готвите. По време на готвене прахът се омазнява и става много нездравословен за дишане.
Намерете пречиствател за въздуха, който ще ограничи праховите частици до най-малко и домът ви ще ухае на чисто и свежо. Овлажнител в спалнята също е положително решение, тъй като ще увеличи качеството на сън и ще усъвършенства въздуха.
 Грешките, които всяка стопанка позволява при разчистване на дома си Грешките, които всяка стопанка позволява при разчистване на дома си
Дори опитните домакини позволяват неточности при почистването на дома си и в следствие от това той не наподобява толкоз чист, колкото би им се...
5. Намерете специфични кърпи за разчистване
Жените обичат да си оставят остарели фланели, тениски, гащи или кърпи, за да ги създадат на парцали за разчистване. Ако нямат сходни на разположение, те си служат с елементарни салфетки или кухненска хартия. Всичко това е постоянно срещано, само че е доста неправилно.
Парцалите, направени от такива тъкани, оставят след себе си нишки, търкалят се и постепенно изсъхват. Когато чистите с памучен плат прашните повърхности ще осъзнаете, че прахът не е липсващ. Той просто е станал на дребен мъх.
Снабдете се с кърпи от микрофибър. Те са доста издръжливи, улавят прахуляк и влага. Те се перат елементарно и съхнат бързо.
Споделете тази скъпа информация и помогнете на някой да направи домът си чист и ослепителен.

Още от ЧИСТОФАЙНИЦИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР